flitsverslag

Omgevingswet in de praktijk
Verslag van de NVB Studiebijeenkomst 'Kansen met de Omgevingswet'

Hoewel de officiële invoeringsdatum van de Omgevingswet pas in 2021 gepland is, wordt op dit moment al volop geëxperimenteerd met de nieuwe mogelijkheden van de wet. Op 13 en 15 februari ging een aantal NVB leden op bezoek bij twee succesvolle projecten die vooruitlopend op de Omgevingswet tot stand zijn gekomen: De Binckhorst (Den Haag) en Soesterberg-Noord.

verder lezen

“Groen durven denken en doen!”
NVB Jaarcongres 2017

Voor haar jaarcongres met als thema ‘Groene groei? Ja, (na)tuurlijk in de bouw!’ had NVB voor een nieuwe locatie gekozen in de veelzeggende plaats Groenekan. Hier ontving dagvoorzitter Rick Nieman echte voorlopers op het gebied van groene woonconcepten en duurzame businessmodellen.

verder lezen

Versiertips in vastgoedland

Hoe kunt u uw klanten het beste verleiden? Die vraag stond centraal in de NVB Flitsbijeenkomst: “Frisse blik op marketing, de kunst van het verleiden”. Speciaal voor deze bijeenkomst selecteerde NVB de meest actuele en succesvolle aanpakken om vastgoed te vermarkten.

verder lezen

Integreer de kwaliteitsborger in je eigen werkproces en pak de regie!
NVB Studiebijeenkomst Kwaliteitsborging in de bouw

Een mooie schoolklas NVB leden (35 inschrijvingen) meldde zich in Dalfsen. Tijdens deze studiebijeenkomst zijn we op zoek gegaan naar de gevolgen voor bouwondernemers van de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Het wetsvoorstel is onlangs in de Kamer behandeld en de verwachting is dat de nieuwe wet per januari 2018 of kort daarna intreedt.

verder lezen

Wat doet licht met mensen?
NVB On Tour naar Philips Lighting op 2 december 2016

“Over 20 jaar woont circa 80% van de wereldbevolking in steden”. Aan het woord is Kevin Raaijmakers, Marketing Manager van Philips Lighting, die een presentatie geeft aan de (maar liefst) 55 deelnemers van de NVB On Tour, die op 2 december jongstleden in Eindhoven plaatsvond.

verder lezen

Financiering in de bouw

Hoewel de markt voor nieuwbouwwoningen flink aantrekt zien wij als NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers dat financiering een belangrijke rem vormt voor de opstart van nieuwe bouw- en ontwikkelactiviteiten.

verder lezen

Hoewel de markt voor nieuwbouwwoningen flink aantrekt zien wij als NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers dat financiering een belangrijke rem vormt voor de opstart van nieuwe bouw- en ontwikkelactiviteiten. Financiering in de bouw was dan ook het centrale thema tijdens twee zogenoemde Flitsbijeenkomsten die op 21 en 28 september zijn gehouden in respectievelijk Putten en Vught. In dit Flitsverslag een weerslag van deze themabijeenkomst.

Folkert Fennema
Banken mogen om je onderbroek vragen
Hendrik Van Zadelhoff
Drie miljard euro via ‘de crowd’ in Amerika
Marine Vissers
Financieringsfonds voor de bouw in de maak