nieuws

Van schaars naar zeer schaars

De Nederlandse woningmarkt gaat op steeds meer plekken van schaars naar zeer schaars. Nieuwe koopwoningen zijn niet aan te slepen. Behalve dat de woningen vlotter verkocht worden, stijgen de prijzen ook snel. Het aantal transacties neemt nog steeds toe, maar aan de grote groei komt wel langzaam een eind.

verder lezen

Lobbysucces: Kopers verdienen meer
Minister stelt onderzoek in naar aanleiding van NVB-rapport ‘kopers verdienen meer’

In reactie op het NVB rapport ‘Kopers verdienen meer’, heeft Minister Blok toegezegd een ‘Platform Maatwerk’ op te gaan zetten. Uit onderzoek van Peter Boelhouwer en Karel Schiffer in opdracht van NVB bleek namelijk dat banken de mogelijkheden om maatwerk-hypotheken te verlenen links laten liggen.

verder lezen

NVB dient zienswijze in tegen Omgevingsverordening Overijssel
NVB laat de provincie Overijssel weten zich niet te kunnen vinden in woonbeleid

In reactie op de concept Omgevingsverordening van de provincie Overijssel heeft NVB laten weten zich niet te kunnen vinden in de uitgangspunten voor het woonbeleid. Onder meer met het voorschrift dat gemeenten straks maximaal 80% van de behoefte in bestemmingsplannen op mogen nemen, creëert de provincie eerder problemen dan deze op te lossen.

verder lezen

Huurrecht 2016
legt op overzichtelijke wijze uit hoe het huurrecht in elkaar steekt

De nieuwe editie van de NVB uitgave ‘Houvast bij Huurrecht 2016’ is verschenen. Deze praktische publicatie legt op overzichtelijke wijze uit hoe het huurrecht in elkaar steekt.

verder lezen

WERKGEVERS ZEGGEN BOUWCAO OP

Bouwend Nederland, de AFNL, de NVB en de Vereniging van Waterbouwers hebben vandaag de CAO voor de Bouwnijverheid 2014 opgezegd. Hiermee voorkomen we dat de cao na 2014 wordt voortgezet. Werkgevers willen namelijk de bouwcao hervormen tot een toekomstbestendige cao die meer concurrerend is, met meer maatwerk voor werkgevers en werknemers en ook meer loon voor werknemers. Met deze inzet gaan de werkgevers op 16 oktober 2014 de onderhandelingen in met de vakbonden. Op www.bouwcao.nl leest u meer over het verloop van de besprekingen en lichten werkgevers verder toe wat ze beogen met een nieuwe cao.

verder lezen

OVERLEG NIEUW BOUW-CAO; EEN CONSTRUCTIEVE CONFRONTATIE

Gisteren en eergisteren zijn er tussen cao-partijen in de bouw gesprekken geweest over een nieuwe cao. Werkgevers willen namelijk de bouwcao hervormen tot een toekomstbestendige cao die meer concurrerend is, met meer maatwerk voor werkgevers en werknemers en ook meer loon voor werknemers. Met deze inzet gaan de werkgevers op 16 oktober 2014 de onderhandelingen in met de vakbonden. Op www.bouwcao.nl leest u meer over het verloop van de besprekingen en lichten werkgevers verder toe wat ze beogen met een nieuwe cao.

verder lezen

NVB juicht AFM onderzoek naar bijzonder beheer toe

De Minister van Financiën heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de AFM een onderzoek gaat uitvoeren naar de afdeling ‘bijzonder beheer’ bij banken. Werkgevers willen namelijk de bouwcao hervormen tot een toekomstbestendige cao die meer concurrerend is, met meer maatwerk voor werkgevers en werknemers en ook meer loon voor werknemers. Met deze inzet gaan de werkgevers op 16 oktober 2014 de onderhandelingen in met de vakbonden. Op www.bouwcao.nl leest u meer over het verloop van de besprekingen en lichten werkgevers verder toe wat ze beogen met een nieuwe cao.

verder lezen

CAO partijen Bouw & Infra kiezen voor voortgang nieuwbouwtraject

Vandaag 10 maart 2014 is een onderhandelingsresultaat bereikt over een tussen-cao voor de bouw- en infrasector. Dit is de uitkomst van een ultieme poging om een lang en slepend conflict over een tussen-cao te voorkomen. Werkgevers willen namelijk de bouwcao hervormen tot een toekomstbestendige cao die meer concurrerend is, met meer maatwerk voor werkgevers en werknemers en ook meer loon voor werknemers. Met deze inzet gaan de werkgevers op 16 oktober 2014 de onderhandelingen in met de vakbonden. Op www.bouwcao.nl leest u meer over het verloop van de besprekingen en lichten werkgevers verder toe wat ze beogen met een nieuwe cao.

verder lezen

Werkgevers lanceren Bouwcao.nl

‘Onderhandelen is de beste vakbondsactie’. Dat is het motto waarmee werkgevers in de bouw vanaf vandaag de bonden oproepen om opnieuw aan de onderhandelingstafel te gaan voor een nieuwe cao. Werkgevers willen namelijk de bouwcao hervormen tot een toekomstbestendige cao die meer concurrerend is, met meer maatwerk voor werkgevers en werknemers en ook meer loon voor werknemers. Met deze inzet gaan de werkgevers op 16 oktober 2014 de onderhandelingen in met de vakbonden. Op www.bouwcao.nl leest u meer over het verloop van de besprekingen en lichten werkgevers verder toe wat ze beogen met een nieuwe cao.

verder lezen