Leestijd: 3 minuten

Gezocht: Ontwerpopdracht voor SMARTCirculair studententeam

20 Mei 2020

Heb je een ontwerpopdracht voor een van de multidisciplinaire studententeams die willen deelnemen aan SMARTCirculair 20-21? Ben je direct of indirect betrokken bij bouw/infra projecten? Dan hopen we dat je het team van jouw keuze helpt aan een ontwerpopdracht. 

Dat mogen opdrachten zijn voor nieuwbouw, herbestemming en renovatie.

Mbo-studententeams in heel Nederland doen mee aan de ontwerpwedstrijd SMARTCirculair 20-21. Zij strijden om het meest klimaatvriendelijke, coolste en meest smart circulaire ontwerp voor hun eigen opdrachtgever. Heb je een ontwikkelproject in portefeuille waar je de frisse ideeën van jonge professionals kunt gebruiken? Of ken je een opdracht(gever) die openstaat voor vernieuwing door jonge talenten? Bel of mail naar Tanja@SMARTCirculair.com

Een half jaar geleden is NVB in contact gekomen met SMARTCirculair. Hierdoor komt zij samen met haar leden in aanraking met de nieuwe generatie innovators. Onze directeur Coen van Rooyen zit inmiddels in de jury van deze wedstrijd.

https://www.smartcirculair.com

Ontwerpopdracht

Met de ervaring van twee eerdere wedstrijden kunnen we met trots zeggen dat de studententeams hun opdrachtgevers verbazen en verrassen met hun slimme ontwerpen, materiaalkeuzes en smart energieconcepten. Zij zorgen voor een spraakmakend circulair ontwerp en jij maakt slim gebruik van nieuwe kennis, innovatie- en communicatiekracht van de professionals van morgen.

SMARTCirculair ontwerpcriteria

  • SMART energieneutraal/energieleverend
  • Natuurinclusief / Biodivers
  • Circulair, biobased ontwerpflexibel, modulair en klimaatpositief
  • Haalbaar en opschaalbaar (constructief en financieel)
  • Communicatie & multimedia campagnes

Ter inspiratie voorbeelden van ontwerpen die gerealiseerd zijn

Opdrachtgevers bijdrage

Aan opdrachtgevers vraagt het SMARTCirculair projectbureau een bijdrage van 6.000 euro excl btw als bijdrage voor maatwerk workshops, gastlessen, masterclasses en bedrijfsbezoek. En natuurlijk voor de marketing van je bedrijf, de organisatie en landelijke bijeenkomsten. Het mooie van SMARTCirculair is dat je de denkkracht van een nieuwe generatie gebruikt. Je kunt ideeën laten toetsen door een denktank van studenten. Andersom kunnen zij aan de slag met het oplossen van concrete vraagstukken in hun eigen leefomgeving. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Contact

Wilt je meer weten? Neem contact op met SMARTCirculair, Tanja Nolten, tanja@smartcirculair.com, M. 06 16342889.

Testimonials

We hebben inmiddels al tientallen testimonials. Van opdrachtgevers, lansbrekers voor meer circulariteit in Nederland, juryleden, docenten, studenten en mbo-organisaties. Een greep:

“SMARTCirculair zorgt voor enorm veel energie, innovatiekracht en levert honderden young professionals op. 10% van het innovatiebudget zou Nederland moeten besteden aan de jeugd. Zij denken in kansen, hebben vrije geesten en komen met prachtige vernieuwende oplossingen die Nederland en de wereld groen en gezond maken.” Anne-Marie Rakhorst, Duurzaamheid.nl

“Team Amsterdam, jullie hebben mij en mijn collega’s behoorlijk doen verbazen met de presentatie en onderbouwing. Kunnen jullie de bevindingen nogmaals presenteren maar dan voor een groep beleidsmedewerkers en projectleiders van de gemeente Amsterdam? Het team is werkzaam binnen het domein afval  en grondstoffen. Want natuurlijk ben ik trots op jullie en wil dit graag aan mijn collega’s laten zien.”Gerard Wiggers, opdrachtgever gemeente Amsterdam

Het bijzondere van SMARTCirculair is dat je de denkkracht van een nieuwe generatie gebruikt. Je kunt ideeën laten toetsen door een denktank van studenten. Andersom gaan zij aan de slag met het oplossen van concrete problemen in hun eigen leefomgeving. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Slimme, jonge professionals zorgen voor kansrijke initiatieven en doorbraakprojecten die echt het verschil maken

Lees meer