Leestijd: 1 minuut

Video's NVB Online Talkshow - Bouwen voor de verhuur

LIVE vanuit Desmet studio

9 Juli 2020

Op 29 juni waren we live met de NVB Online Talkshow ‘Bouwen voor de verhuur’. We kijken terug op een zeer geslaagde en boeiende talkshow vanuit Desmet Studio’s. Er werden interessante discussies gevoerd over bouwen voor corporaties en over bouwen voor beleggers onder leiding van woningmarktonderzoeker Jannes van Loon.

We trapten af met de presentatie van Johan Conijn (directeur Finance Ideas) die de corporatiesector door en door kent en zijn kennis deelt met invloedrijke rapportages. Nieuwbouw door woningcorporaties is veel minder dan we gewend zijn. In zijn presentatie liet Johan Conijn de oorzaak zien. Al snel volgde een tafelgesprek met Harry Platte (directeur-bestuurder Parteon), Dinant te Brinke (directievoorzitter BAM Wonen), en Olga Görts-van de Pas (directeur Netwerk Conceptueel Bouwen). Knelpunten van de sociale woningbouw, locatietekorten, vereisten van conceptueel bouwen en mogelijke oplossingen werden besproken.

Na de pauze gingen we door!  Met aan tafel Robbert Arkenbout (directeur Residential Investements CBRE), Michiel de Bruine (directeur Woninginvesteringen Bouwinvest) en Menso Oosting (directeur Fijn Wonen). De presentatie van Robbert Arkenbout liet ons zien hoe beleggers naar de nieuwbouw woningbeleggersmarkt kijken. Daarnaast werd er aan het rondetafelgesprek gekeken naar de kansen voor NVB-leden om voor instituenele beleggers te bouwen. Waarom bouwen we voor instituenele beleggers? 

Via de onderstaande links kun je de videoregistratie van de talkshow bekijken. We hebben de video onderverdeeld in twee delen:

Video talkshow deel 1: Bouwen voor corporaties

Klik hier

Video talkshow deel 2: Bouwen voor beleggers

Klik hier

Jannes van Loon heeft naar aanleiding van de NVB Online Talkshow een notitie geschreven. Wil je deze notitie graag lezen? Stuur dan een mail naar info@nvb-bouw.nl met als onderwerp ‘Aanvraag notitie NVB Talkshow’