NVB Juridische Actualiteiten webinar ‘Belastingvoordelen’

Wie bouwt en ontwikkelt, komt altijd in aanraking met de fiscus. Omzetbelasting of overdrachtsbelasting? 6% tarief of 2% tarief? Of misschien helemaal vrijgesteld van belasting leveren? Wie zich goed voorbereidt, en de fiscale kneepjes kent, kan het beste bod doen op de grondpositie en mag dus aan de slag. Dat is zeker nú belangrijk, omdat grondlocaties steeds schaarser worden. 

verder lezen

NVB webinar Coronamaatregelen

De gevolgen van de coronamaatregelen voor de bouwsector

We zitten gevangen in een bizarre nieuwe werkelijkheid die niet alleen ons sociale leven vrijwel volledig ‘on hold’ zet. Ondanks dat de bouw niet tot de vitale beroepen wordt gerekend, is het van belang dat de bouw wel door kan gaan om het grote tekort aan woningen niet nog verder op te laten lopen. De vraag is nu of die ruimte in regelgeving er is, ook als de anti-Coronamaatregelen worden aangescherpt.

verder lezen

Congres ‘BENG! Zo Doe Je Dat’

Per 1 juli 2020 wordt de EPC vervangen door BENG. Hoe bouw je nieuwbouwwoningen BENG en beter? Daar heeft het Lente-akkoord jarenlang kennis en ervaringen over verzameld. Wil je in één middag bijgepraat worden? Of wil je juist de laatste inzichten horen? Tijdens dit congres krijg je alle ins en outs te horen.

verder lezen

NVB Verbinden in de Regio Noord Nederland VERPLAATST NAAR 2 JULI

NVB Regiobijeenkomst Noord Nederland ism Provincie Groningen

De provincie Groningen is economisch erg afhankelijk van de stad Groningen. Om stad en ommeland meer in balans te krijgen en zo iedereen te laten profiteren van de economische vooruitgang die daarmee gepaard gaat, is van belang dat provincie, gemeenten, corporaties en marktpartijen de handen ineen slaan en gezamenlijk op zoek gaan naar oplossingsrichtingen voor met name de vastgoed- en woningbouwproblematieken in de Groningse krimpregio’s. Gedeputeerde Van Dekken heeft aangegeven hiervoor graag gastheer te zijn.

verder lezen

Workshop NVB - Rood en groen moeten het samen doen VERPLAATST NAAR APRIL 2021 EXACTE DATUM VOLGT

Jannes van Loon

Tijdens de Dag van de Projectontwikkeling (DVDP) organiseert NVB de workshop/sessie 'Rood en groen moeten het samen doen'. Woningmarktonderzoeker Jannes van Loon vertelt je samen met Harry Boeschoten (Programmadirecteur Groene Metropool bij Staatsbosbeheer) en Roy Nijenhuis (Projectmanager bij Kondor Wessels Projecten) alles over natuurinclusief bouwen. Zo gaat het onder andere over het samengaan van investeringen in rode en groene ontwikkelingen. Daarnaast worden er sprekende voorbeelden van natuurinclusieve woningbouwprojecten gegeven.

verder lezen
Lees verslagen van recente bijeenkomsten
Lessons learned Toronto
Flitsverslag NVB Bijeenkomst Toronto
Waterstof serieuze optie in energietransitie
Flitsverslag NVB/Aedes Café (18 april 2019)