NVB Ledenoverleg

We zijn zeer benieuwd hoe het met jullie gaat in deze rare tijden en omdat we niet iedereen persoonlijk kunnen spreken, hopen we dat jullie op vrijdagochtend 19 juni een uurtje online met ons willen ‘samenkomen’ (9.15 – 10.15) via Microsoft Teams.

verder lezen

NVB Webinar: Nieuwbouw huurwoningen

In 2019 werd de helft van alle nieuwbouwwoningen verkocht aan beleggers en corporaties. En, beide groepen hebben de ambitie om ook de komende jaren veel nieuwbouwwoningen te kopen voor de verhuur. Kortom, een belangrijke opdrachtgever voor ontwikkelende bouwers, maar, ook een diverse doelgroep met veel specifieke wensen.

verder lezen

NVB Verbinden in de Regio Noord Nederland VERPLAATST NAAR 2 JULI

NVB Regiobijeenkomst Noord Nederland ism Provincie Groningen

De provincie Groningen is economisch erg afhankelijk van de stad Groningen. Om stad en ommeland meer in balans te krijgen en zo iedereen te laten profiteren van de economische vooruitgang die daarmee gepaard gaat, is van belang dat provincie, gemeenten, corporaties en marktpartijen de handen ineen slaan en gezamenlijk op zoek gaan naar oplossingsrichtingen voor met name de vastgoed- en woningbouwproblematieken in de Groningse krimpregio’s. Gedeputeerde Van Dekken heeft aangegeven hiervoor graag gastheer te zijn.

verder lezen

Workshop NVB - Rood en groen moeten het samen doen VERPLAATST NAAR APRIL 2021 EXACTE DATUM VOLGT

Jannes van Loon

Tijdens de Dag van de Projectontwikkeling (DVDP) organiseert NVB de workshop/sessie 'Rood en groen moeten het samen doen'. Woningmarktonderzoeker Jannes van Loon vertelt je samen met Harry Boeschoten (Programmadirecteur Groene Metropool bij Staatsbosbeheer) en Roy Nijenhuis (Projectmanager bij Kondor Wessels Projecten) alles over natuurinclusief bouwen. Zo gaat het onder andere over het samengaan van investeringen in rode en groene ontwikkelingen. Daarnaast worden er sprekende voorbeelden van natuurinclusieve woningbouwprojecten gegeven.

verder lezen
Lees verslagen van recente bijeenkomsten
Lessons learned Toronto
Flitsverslag NVB Bijeenkomst Toronto
Waterstof serieuze optie in energietransitie
Flitsverslag NVB/Aedes Café (18 april 2019)