Tweede etappe wijkentour warmtetransitie: hoe wordt Palenstein aardgasvrij?

De gemeente Zoetermeer heeft samen met woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes en netbeheerder Stedin in maart 2017 de Green Deal Aardgasvrij Palenstein ondertekend. Door deze samenwerking willen deze partijen gezamenlijk de juiste context creëren om de transitie van aardgas naar alternatieve warmte- en elektriciteitsopties mogelijk te maken. NVB organiseert samen met Platform31 en Aedes ook de tweede etappe van de wijkentour. Het doel is om kennis en ontwikkelingen op het gebied van aardgasvrije wijken onder de aandacht te brengen.

verder lezen

Afscheidssymposium Nico Rietdijk

Op 4 maart 2020 nemen we afscheid van toekomstige pensionado Nico Rietdijk. Het belooft een middag vol met mooie herinneringen en interessante verhalen te worden. Het afscheid staat verder volledig in het teken van ‘Plastic Fantastic’ op naar een wereld zonder plastic.

verder lezen

Congres ‘BENG! Zo Doe Je Dat’

Per 1 juli 2020 wordt de EPC vervangen door BENG. Hoe bouw je nieuwbouwwoningen BENG en beter? Daar heeft het Lente-akkoord jarenlang kennis en ervaringen over verzameld. Wil je in één middag bijgepraat worden? Of wil je juist de laatste inzichten horen? Tijdens dit congres krijg je alle ins en outs te horen.

verder lezen
Lees verslagen van recente bijeenkomsten
Lessons learned Toronto
Flitsverslag NVB Bijeenkomst Toronto
Waterstof serieuze optie in energietransitie
Flitsverslag NVB/Aedes Café (18 april 2019)