toevoegen aan agenda 2018-06-12 13:00 2018-06-12 18:00 Europe/Amsterdam ZEN Platformbijeenkomst Na het spraakmakende ZEN-congres over aardgasvrije nieuwbouw op  29 maart jl. is er op 12 juni aanstaande weer een reguliere ZEN Platformbijeenkomst. Er staat een mix van actuele onderwerpen op het programma. Buitenplaats Sparrendaal NVB Bouw info@nvb-bouw.nl

ZEN Platformbijeenkomst

Na het spraakmakende ZEN-congres over aardgasvrije nieuwbouw op  29 maart jl. vond op 12 juni weer een reguliere ZEN Platformbijeenkomst plaats. Een mix van actuele onderwerpen stond op het programma, met onder andere Ieke Kuijpers-Van Gaalen (DGMR) over de meest recente inzichten rond de komende BENG-regelgeving. En alles over De Willem en De Zwijger, de eerste NOM appartementencomplexen in Nederland met vijf woonlagen, die in juni worden opgeleverd door Woonstichting ’thuis, BAM Wonen en NB Architecten.

Lees ook: Inspirerende praktijkvoorbeelden op ZEN-platformbijeenkomst.

Voor wie? 
De ZEN-platformbijeenkomsten zijn gericht op de bedrijven binnen het ZEN-platform. Overige leden van de vier brancheverenigingen binnen het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB) en zijn ook welkom. Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, een lijst van deelnemers en een routebeschrijving.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord.

Programma

 • 12.30
  Ontvangst met lunch, koffie, thee
 • 13.00
  Opening en welkom
  Dagvoorzitter Jan Fokkema (directeur NEPROM)
 • 13.15
  Plenaire inleiding door Ieke Kuijpers – van Gaalen (DGMR)
  Over de meest recente inzichten rond de komende BENG-regelgeving. Zowel over de drie voorgenomen BENG-eisen van het Rijk, als over de 90% versie van de bijbehorende nieuwe NEN-norm. Wat houdt dat in voor de bouwpraktijk?
 • 13.35
  Plenaire inleiding van Luc Reusken (Manager Vastgoed ‘thuis)
  Over de ambitie, het proces en de financiële keuzes van zijn corporatie bij project De Willem en De Zwijger, de eerste NOM appartementengebouwen in Nederland met vijf woonlagen, die in juni worden opgeleverd.
 • 13.55
  Vier pitches van praktijkcollega’s; 2-3 minuten per pitch.
  Kies n.a.v. de pitch waar je meer van wilt weten in het volgende programma-onderdeel.
 • 14.15
  Sessiereeks 1 (30 minuten) – keuze uit vier deelsessies.
  Publiek stelt vragen, pitcher geeft antwoord. Pitcher heeft (behalve plenaire pitch) geen presentatie voorbereid, maar vertelt over zijn ervaringen n.a.v. de vragen.

  1. Gideon Goudsmit (foto) over energieleverende appartementsgebouwen. Gespreksleider: Claudia Bouwens (Lente-akkoord).
  2. Michel Golberdinge (Beter Wonen) heeft met DuraVermeer in Zeeland sociale huur BENG woningen gerealiseerd. Gespreksleider: Maarten Georgius (Aedes).
  3. Carl-peter Goossen (BouwNext) geeft inzicht in de kosten voor de varianten BENG, all electric en warmtenet voor Ecowijk De Kiem. Gespreksleider: Jan Fokkema (NEPROM)

 • 14.45
  Pauze
 • 15.15
  Sessiereeks 2 (60 minuten) – keuze uit drie deelsessies.

  1. Kennissessie NOM nieuwbouw appartementencomplexen De Willem en De Zwijger in Best. Peter Poell (hoofd voorbereiding, BAM Wonen), Luc Reusken (Manager Vastgoed ’thuis) en Harold van de Ven (architect bij NB Architecten, foto) lichten het in aanbouw zijnde project verder toe. Gespreksleider: Jan Fokkema (NEPROM).
  2. Kennissessie EPV. Uitkomsten uit de ZEN themagroep tot nu toe, en Pierre Sponselee (Directeur Woonwaard) deelt zijn ervaringen met de EPV in nieuwbouw woningen. Gespreksleider: Maarten Georgius (Aedes).
  3. Kennissessie Nieuwbouw Aardgasvrij, nog nader in te vullen. Gespreksleider: Claudia Bouwens (Lente-akkoord).

 • 16.15
  Wrap up
 • 16.45
  Borrel
 • 17.45
  Einde