toevoegen aan agenda 2017-06-20 12:30 2017-06-20 17:45 Europe/Amsterdam ZEN Platformbijeenkomst op 20 juni Met het platform ‘Zeer Energiezuinige Nieuwbouw’ (ZEN) stimuleren de vier brancheverenigingen van het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB) een kanteling in de woningmarkt, waardoor energie niet langer een kostenpost is, maar juist een unique buying point voor de consument. Buitenplaats Sparrendaal NVB Bouw info@nvb-bouw.nl

ZEN Platformbijeenkomst op 20 juni

Met het platform ‘Zeer Energiezuinige Nieuwbouw’ (ZEN) stimuleren de vier brancheverenigingen van het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB) een kanteling in de woningmarkt, waardoor energie niet langer een kostenpost is, maar juist een unique buying point voor de consument.

Tijdens de ZEN Platformbijeenkomst op 20 juni vertelt Harm Valk (Nieman RI) over de praktijk van BENG en ZEN. Hoe maak je je woning BENG èn gasloos? En Nul-op-de Meter? Carl-peter Goossen (BouwNext) bespreekt buitenlandse voorbeelden van nieuwbouw; van BENG/nZEB tot energieneutraal en verder. Wat gebeurt er in o.a. Duitsland, Oostenrijk en de VS op dit punt? Arno Rootsaert (BeNext) en Frederik Sinke (SamenGroen) gaan in op het monitoren van energiedata en binnenmilieu-gegevens in nieuwbouwwoningen.

Voor wie?

De ZEN-platformbijeenkomsten zijn gericht op de 54 bedrijven binnen het ZEN-platform. Alle overige leden van de vier brancheverenigingen binnen het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB) en zijn van harte welkom, ook als u zich nog niet heeft aangemeld voor het ZEN-platform. Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, een lijst van deelnemers en een routebeschrijving.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord. Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl

Programma

 • 12:30
  Ontvangst met lunch, koffie, thee
 • 13:00
  Opening en welkom

  Dagvoorzitter Jan Fokkema, directeur NEPROM

 • 13:15
  Plenaire inleiding over de praktijk van BENG en ZEN
  Hoe dicht zijn we bij de eisen van 2021? Wat leren we van de ingediende ZEN-projecten? En: hoe maak je je woning BENG èn gasloos? En Nul-op-de-Meter?

  Harm Valk (Nieman RI)

 • 13:35
  Plenaire inleiding over buitenlandse voorbeelden van nieuwbouw
  Van BENG/NZEB tot energieneutraal en verder. Ervaringen uit o.a. Duitsland, Oostenrijk en de VS.

  Carl-peter Goossen (BouwNext)

 • 13:55
  Vier pitches van praktijkcollega’s
  2-3 minuten per pitch. Kies n.a.v. de pitch waar je meer van wilt weten in het volgende programma-onderdeel.
 • 14:15
  Sessiereeks 1 (30 minuten) – keuze uit vier deelsessies

  Publiek stelt vragen, pitcher geeft antwoord. Pitcher heeft (behalve plenaire pitch) geen presentatie voorbereid, maar vertelt over zijn ervaringen n.a.v. de vragen.

  Folkert Linnemans (bouwgroep Dijkstra Draisma) over NOM in de praktijk en de sociale benadering van huurders.

  Marco Kranenburg (ERA Contour) over hun ervaringen met het toetsen van hun eigen projecten tijdens de bouw en bij oplevering.

  Anita Speelman (ZuinigWonen) helpt particulieren hun woning energiezuiniger te maken. Sinds 2015 woont ze in een nieuw energieneutraal huis. Ze vertelt wat ze hier van heeft geleerd en hoe dit haar helpt om bewoners beter te adviseren.

 • 14:45
  Pauze
 • 15:15
  Sessiereeks 2 (60 minuten) – keuze uit drie deelsessies

  Themasessie Gedragspsychologie in de marketing. Uitwisselen van (prille) ervaringen. Urbain van het Erve (BPD) heeft de gedragspsychologische inzichten van Niels Götz toegepast in de verkoopbrochure van een project. Gespreksleider: Leendert Meijers (NVB).

  Kennissessie Monitoring. Met twee leveranciers van monitoringssystemen. Arno Rootsaert (BeNext) vertelt over het monitoren van energiedata en binnenmilieu-gegevens in nieuwbouw woningen van Van Wijnen en BAM, en wat je ervan kunt leren. Anton en Frederik Sinke (Samengroen) vertellen over hun monitoring en helpdesk voor SWK en Bouwgarant.

  Nog nader in te vullen sessie.

 • 16:15
  Wrap up
 • 16:45
  Borrel
 • 17:45
  Einde