toevoegen aan agenda 2019-05-20 13:00 2019-05-20 17:00 Europe/Amsterdam Blijven Bouwen met BENG en MPG De regelgeving voor nieuwbouw rond materialen is ingrijpend veranderd. Ook omtrent energie zijn er grote wijzigingen op komst. Heb je geen tijd om je hier zelf in te verdiepen? Schrijf je dan in voor deze training van een halve dag! Blauw NVB Bouw info@nvb-bouw.nl

Blijven Bouwen met BENG en MPG

De regelgeving voor nieuwbouw rond materialen en energie verandert ingrijpend. Als u nieuwbouwprojecten wil blijven ontwikkelen zult u zich in de nieuwe wetgeving moeten verdiepen. De vier Lente-akkoord brancheverenigingen (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB) hebben een training voor onze gezamenlijke leden laten ontwikkelen over BENG en MPG.

Sinds januari is een wettelijke grenswaarde ingevoerd voor de Milieuprestatieberekening Gebouwen (MPG). Deze berekent de milieubelasting van de materialen van een gebouw.

De EPC in het Bouwbesluit wordt vervangen door BENG eisen (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Voor alle nieuwbouw, woningbouw en utiliteit, geldt dat aanvragen van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2020 moeten voldoen aan de BENG eisen. Voor nieuwe overheidsgebouwen geldt dit vanaf 1 januari 2019.

Na afloop van de training heb je inzicht in:

  • Wat er verandert in bouwregelgeving ten aanzien van energie (BENG) en materialen (MPG).
  • BENG: wat verandert in het ontwerpproces, aan welke knoppen kan je draaien om aan de BENG eisen te voldoen.
  • MPG: wat verandert in het ontwerpproces, aan welke knoppen kan je draaien om aan de MPG te voldoen.
  • Relatie tussen MPG en BENG.
  • Praktijkvoorbeelden van projecten die al voldoen aan BENG en de MPG.

Voor wie?

Voor ontwikkelende bouwbedrijven die nieuwbouwprojecten opleveren. Vestigingsmanagers, directieleden en/of ontwerpers.

Zo ziet de training eruit

In deze interactieve training van een halve dag worden deelnemers in korte tijd bijgepraat over relevante wettelijke verplichtingen aan duurzaamheid voor nieuwbouw. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en stellen van vragen. Ook biedt de training de handvatten om de informatie na afloop binnen het bedrijf breed te delen.

Inschrijven voor deze training

Deze training wordt verzorgd door Bouwend Nederland Academy.