toevoegen aan agenda 2019-11-14 14:30 2019-11-14 19:00 Europe/Amsterdam NVB Jaarcongres 2019 Het NVB Jaarcongres staat garant voor een dag vol inspiratie, kennisuitwisseling en gezelligheid. Een dag waarop onze leden elkaar ontmoeten en wij ú! Fort Voordorp NVB Bouw info@nvb-bouw.nl

NVB Jaarcongres 2019

Innoveren kun je leren!

Het flitsverslag van het NVB Jaarcongres 2019 is hier te vinden.

Nut en noodzaak van versneld investeren in meer dan digitalisering, techniek, proces en productinnovaties. Ook organisaties zelf moeten innoveren. Maar hoe doe je dat?

Innovatie is onontkoombaar en dat weet iedereen in de sector. Maar waar begin je, waar liggen de prioriteiten en wat kost het? Het ingewikkelde is, dat de primaire aandacht op dit moment geheel is gericht op de korte termijn. Hoe om te gaan met het stikstofprobleem, met de te snel stijgende bouwkosten en met het structurele gebrek aan goed geschoolde medewerkers? 

Op ons Jaarcongres laten we de sores van vandaag even los en kijken we naar de toekomst. Hoe maken we onze organisaties gezond en futureproof? Hoe kunnen we inspelen op de veranderingen die in razend tempo op ons afkomen?

De sector ziet in sneltreinvaart een aantal radicale systeemveranderingen op zich afkomen. ‘Oude’ markten worden opengebroken door nieuwe toetreders, kennis biedt nog maar heel kort competitiekracht en de maatschappelijke eisen op het gebied van duurzaamheid dwingen bedrijven tot diepgaande aanpassingen.

Hoe hier zo goed mogelijk mee om te gaan? Hoe blijven bedrijven ook op de middellange en langere termijn succesvol? Hoe zorgen zij ervoor dat innovatie de taak van iedereen is, op elk moment? Hoe houden zij tegelijkertijd hun medewerkers gemotiveerd en binden zij hen aan het proces van veranderen?

Het is een complexe zoektocht met een permanent karakter. Deze zoektocht staat centraal op het jaarcongres. Daar worden we bij geholpen door een aantal excellente sprekers, die onder leiding van Sven Kockelmann met verschillende inzichten ons oplossingsrichtingen bieden.

Kortom: opnieuw een jaarcongres over de mogelijkheden om succesvol om te gaan met de grote uitdagingen waar de bedrijven voor staan!

Programma

 • 12:30
  Ontvangst - Algemene ledenvergadering
  Inclusief lunch
 • 13.15
  Start Algemene ledenvergadering
 • 14.00
  Ontvangst jaarcongres
 • 14.30
  Start programma
 • 14:35
  De impact van digitalisering en andere ontwikkelingen op businessmodellen en organisaties

  Jim Stolze, Innovation Expert, Founder Aigency
 • 15:30
  De gevolgen van technologische innovaties op management en medewerkers.

  Waar moet de focus liggen? Hoeveel kosten gaan er voor de baat uit? En wat kan de bouw leren van de ervaringen in andere branches?

  Henk Volberda, Hoogleraar Strategisch Management en Innovatie, Amsterdam Business School, UvA

 • 15:45
  Hoe kunstmatige intelligentie het werk en organisaties veranderen

  “De meeste aandacht is de afgelopen jaren uitgegaan naar wat kunstmatige intelligentie met banen doen. Welke banen verdwijnen er? Hoe moeten vaardigheden van werknemers veranderen? Dat is allemaal op het individu gericht. Maar deze veranderingen hebben ook gevolgen voor organisaties. Je ziet dat technologie vaak totaal onverwachte effecten heeft op de mensen die er in de praktijk mee moeten omgaan. ”

  Marleen Huysman Hoogleraar kennis en organisatie aan de School of Business and Economics, VU Amsterdam en hoofd van de afdeling Informatiekunde, Logistiek en Innovatie.

  Eind 2017 werd Marleen directeur van het KIN Center for Digital Innovation. Ze studeerde af in de sociologie en promoveerde in de bedrijfseconomie.

 • 16:00
  Pauze
 • 16:30
  Sven Kockelmann in gesprek met:
  • Henk Volberda, Hoogleraar UvA

  • Marleen Huysman, Hoogleraar VU + directeur KIN Center for Digital Innovation

  • Dirk Jan de Rouwe, Directieteam Dijkstra Draisma

  • Ton van de Klok, Directeur KlokGroep

  • Dinant te Brinke, Directeur BAM Wonen
 • 17:45
  Druk op de goede knoppen in het brein en krijg mensen mee met innovatie!

  Wat drijft mensen in hun gedrag, wanneer doen ze graag mee en wanneer gaan de hakken in het zand?

  Victor Lamme, hoogleraar en hersenonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam.

  Victor publiceerde in tijdschriften als Nature en Science, maar schreef met evenveel plezier populaire bestsellers als ‘De Vrije Wil Bestaat Niet’ en 'Waarom?'. Hij weet als geen ander zijn kennis over het brein te vertalen naar de praktijk. Zijn lezingen zitten tjokvol verrassende inzichten en eye-openers voor iedereen die menselijk gedrag effectief wil beïnvloeden. www.victorlamme.nl

 • 18.30
  Afsluiting
  Eten en drinken