toevoegen aan agenda 2020-03-10 09:00 2020-03-10 12:00 Europe/Amsterdam NVB Verbinden in de Regio Zuid en Noord Holland De NVB Regiobijeenkomsten 2020 staan in het teken van Natuurinclusief ontwikkelen en bouwen. NVB Voorburg (Schouwzaal) NVB Bouw info@nvb-bouw.nl

NVB Verbinden in de Regio Zuid en Noord Holland

NVB Regiobijeenkomst Zuid en Noord Holland

De NVB Regiobijeenkomsten 2020 staan in het teken van Natuurinclusief ontwikkelen en bouwen.

Sinds het NVB Topdebat ‘Bouwen mét de natuur = zuurstof voor het wonen’ (Sociëteit De Witte 12 sept 2018) waar ‘rood’ en groen’ bij elkaar kwamen en ambities aanvullend bleken, heeft het natuurinclusief bouwen een grote vlucht genomen. Groen toevoegen aan de gebouwde omgeving en ruimte creëren voor klimaatbestendige nieuwbouwconcepten, verhogen de kwaliteit van de leefomgeving binnen en buiten de stad. En de urgentie neemt alleen maar toe. Juist aan de randen van de stad liggen kansen voor nieuwe ontwerpconcepten die niet alleen veel meer voldoen aan de woonwensen maar ook de grens tussen rood en groen enigszins laten vervagen.  Groene stedelijke gebieden aan de rand van de stad!

Zowel de commissie Remkes als de nieuwe Nationale Omgevingsvisie (NOVI) zetten natuurinclusief ontwikkelen centraal. Staatsbosbeheer nodigde afgelopen najaar ontwikkelaars uit om samen met hen woningbouwplannen te maken en in onder meer Heerhugowaard, Alphen aan den Rijn, Eindhoven en Utrecht zien de eerste groene concepten het licht.  

Tijdens de NVB Regiobijeenkomsten nemen we jullie mee in de wereld van het natuur inclusief ontwikkelen. Wat is dit? Hoe geef je hier vorm aan? Waar liggen kansen voor natuurinclusief ontwikkelen en zijn er al praktijkvoorbeelden in jouw regio?

Met medewerking van Harry Boeschoten, Programmadirecteur Groene Metropool en Staatsbosbeheer.

Blok je agenda en schrijf je in!

Programma

 • 09:00
  Ontvangst
 • 09:45
  Actuele Analyse (koop)woningenmarkt
  Jannes van Loon
 • 10:15
  Natuurinclusief ontwikkelen en bouwen. Wat is het? Wie heb je nodig? Samenwerking ontwikkelaars en natuurliefhebbers
  Harry Boeschoten, Programmadirecteur Groene Metropool en Staatsbosbeheer.
 • 10:40
  Het perspectief v.d. ontwikkelaar vanuit de praktijk
  Jac Vries, directeur VBM
 • 11:10
  Rondje markt en wat iedereen nog kwijt wil
 • 11:45/12:00
  Napraten tijdens broodjeslunch