toevoegen aan agenda 2020-07-09 09:00 2020-07-09 13:00 Europe/Amsterdam NVB Verbinden in de Regio Zuid Nederland VERPLAATST NAAR 9 JULI De NVB Regiobijeenkomsten 2020 staan in het teken van Natuurinclusief ontwikkelen en bouwen. Teugel resort Uden - Zaal; De Breukrand NVB Bouw info@nvb-bouw.nl

NVB Verbinden in de Regio Zuid Nederland VERPLAATST NAAR 9 JULI

NVB Regiobijeenkomst Zuid Nederland

Deze bijeenkomst is van donderdag 19 maart naar donderdag 9 juli 2020 verplaatst. Dit doen we omdat er zorgen zijn omtrent de ontwikkeling van het Coronavirus. Door onze regiobijeenkomst te verzetten, geven we gevolg aan de maatregelen en dringende adviezen die in Noord-Brabant afgegeven zijn om het besmettingsrisico van dit virus te verminderen of te vertragen.

De NVB Regiobijeenkomsten 2020 staan in het teken van Natuurinclusief ontwikkelen en bouwen.

Sinds het NVB Topdebat ‘Bouwen mét de natuur = zuurstof voor het wonen’ (Sociëteit De Witte 12 sept 2018) waar ‘rood’ en groen’ bij elkaar kwamen en ambities aanvullend bleken, heeft het natuurinclusief bouwen een grote vlucht genomen. Groen toevoegen aan de gebouwde omgeving en ruimte creëren voor klimaatbestendige nieuwbouwconcepten, verhogen de kwaliteit van de leefomgeving binnen en buiten de stad. En de urgentie neemt alleen maar toe. Juist aan de randen van de stad liggen kansen voor nieuwe ontwerpconcepten die niet alleen veel meer voldoen aan de woonwensen maar ook de grens tussen rood en groen laten vervagen.  Groene stedelijke gebieden aan de rand van de stad!

Zowel de commissie Remkes als de nieuwe Nationale Omgevingsvisie (NOVI) zetten natuurinclusief ontwikkelen centraal. Staatsbosbeheer nodigde afgelopen najaar ontwikkelaars uit om samen met hen woningbouwplannen te maken en in onder meer Heerhugowaard, Alphen aan den RijnEindhoven en Utrecht zien de eerste groene concepten het licht.  

Tijdens de NVB Regiobijeenkomsten nemen we jullie mee in de wereld van het natuur inclusief ontwikkelen. Wat is dit? Hoe geef je hier vorm aan? Zijn we met houtbouw op de goede weg?

Blok je agenda en schrijf je in!

Programma

 • 09:00
  Ontvangst
 • 9:30
  start programma met actuele stand van zaken (koop)woningenmarkt

  Jannes van Loon

 • 10:15
  Natuurinclusief ontwikkelen en bouwen. Wat is het? Waarom zou je en hoe dan?

 • Is houtbouw de oplossing?

 • Eric de Munck, Centrum Hout
 • 11:00
  Koffie
 • 11:15
  rondje markt en wat iedereen nog kwijt wil
 • 12:00
  Napraten tijdens broodjeslunch

NVB Verbinden in de Regio Zuid Nederland VERPLAATST NAAR 9 JULI

NVB Regiobijeenkomst Zuid Nederland