toevoegen aan agenda 2020-07-09 09:00 2020-07-09 11:30 Europe/Amsterdam NVB Verbinden in de Regio Zuid Nederland (ONLINE) De NVB Regiobijeenkomsten 2020 staan in het teken van Natuurinclusief ontwikkelen en bouwen. Online NVB Bouw info@nvb-bouw.nl

NVB Verbinden in de Regio Zuid Nederland (ONLINE)

NVB Regiobijeenkomst Zuid Nederland

Deze bijeenkomst is vanwege de coronamaatregelen verplaatst van donderdag 19 maart naar donderdag 9 juli 2020 en zal Online worden gehouden.

De NVB Regiobijeenkomsten 2020 staan ​​in het teken van Natuurinclusief ontwikkelen en bouwen. Sinds het NVB Topdebat ‘Maatschappijen, (De Witte 12 sept 2018) ‘waar’ rood ‘en groen’ bij elkaar kwamen en ambities aanvullend bleken, heeft het natuurinclusief bouwen een grote vlucht genomen. Groen toevoegen aan de gebouwde omgeving en ruimte creëren voor klimaatbestendige nieuwbouwconcepten, verhogen de kwaliteit van de leefomgeving binnen en buiten de stad. En de urgentie neemt alleen maar toe. 

Juist aan de randen van de stad liggen kansen voor nieuwe ontwerpconcepten die niet alleen veel meer voldoen aan de woonwensen, maar ook de grens tussen rood en groen laten vervagen. Groene stedelijke gebieden aan de rand van de stad!

Zowel de commissie Remkes als de nieuwe Nationale Omgevingsvisie (NOVI) zetten natuurinclusief ontwikkelen centraal. Staatsbosbeheer nodigde afgelopen najaar ontwikkelaars uit om samen met hen woningbouwplannen te maken en in onder meer Heerhugowaard, Alphen aan den Rijn, Eindhoven en Utrecht zien de eerste groene concepten het licht.

Tijdens de NVB Regiobijeenkomsten nemen we jullie mee in de wereld van het natuur inclusief ontwikkelen. Wat is dit? Hoe geef je hier vorm aan? Zijn we met houtbouw op de goede weg?

Blok je agenda en schrijf je in!!

Programma

 • 09:15
  Welkom
  René Beks, Regiovoorzitter NVB Zuid Nederland
 • 09:25
  Actuele stand van de woningmarkt
  Jannes van Loon, woningmarktonderzoeker NVB
 • 09:50
  Provinciaal beleid Noord-Brabant m.b.t. natuurinclusiviteit
  Radha Parahoe, adviseur Wonen, Provincie Noord-Brabant
 • 10:10
  Natuurinclusief bouwen, waarom en hoe
  Frans van den Boomen, senior ontwikkelingsmanager & Marc Rijs, locatiemanager BPD Ontwikkeling Regio Zuid
 • 10:30
  Vragen
 • 10:35
  Bouwen met Hout; de voor- en nadelen
  Eric de Munck, Centrum Hout
 • 10:50
  Vragen en rondje markt
 • 11:15
  Tot ziens!