toevoegen aan agenda 2019-11-21 09:00 2019-11-21 12:00 Europe/Amsterdam NVB Verbinden in de Regio Midden Nederland Netwerkbijeenkomst voor de regio Midden Nederland. Greenfield’s restaurant NVB Bouw info@nvb-bouw.nl

NVB Verbinden in de Regio Midden Nederland

NVB Regiobijeenkomst Midden Nederland: Kennismaking met Rob van Muilekom, Gedeputeerde Utrecht

NVB Regiobijeenkomst Midden Nederland: NVB Regiobijeenkomst Midden Nederland: Kennismaking met Rob van Muilekom, Gedeputeerde Utrecht (met oa Binnenstedelijke ontwikkeling en Wonen in zijn portefeuille)

“Een verbinder met ondernemingsgeest die mensen en organisaties tot succesvolle samenwerkingen en prestaties leidt en een mensgericht leidinggevende die enthousiasmeert en medewerkers open laat staan voor vernieuwing en professionaliteit”, zo typeert Van Muilekom zichzelf op LinkedIn.

Graag maakt hij kennis met NVB Leden die in Midden Nederland opereren en graag legt hij uit welke ambities de Provincie Utrecht heeft op het gebied van wonen en bouwen. Natuurlijk komt ook de Woondeal Regio Utrecht ter sprake die BZK heeft gesloten met de Provincie en 16 gemeenten in het Utrechtse.

De regio Utrecht is één van de regio’s met de grootste druk op de woningmarkt. Met als uitgangspunt ‘gezond stedelijk leven’ gaat het om een grote en complexe opgave waarbij wonen, werken, bereikbaarheid en leefbaarheid hand in hand gaan. In de periode tot 2025 is er voor de geplande 67.000 woningen genoeg plancapaciteit (bouwgrond) beschikbaar, maar voor de periode tot 2040 zullen er nog voor 37.000 tot 54.000 woningen locaties gevonden moeten worden.

Meer info over de Woondeal: 

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/06/24/rijk-en-regio-utrecht-slaan-handen-ineen-voor-meer-woningen-en-aanpak-excessen

Programma

 • 09:00
  Ontvangst
 • 09:30
  Welkom door
  Hans Koopman, Regiovoorzitter NVB
 • 09:40
  Stand van zaken Woningmarkt
  Jannes van Loon, Woningmarktonderzoeker NVB
 • 10:10
  Provinciaal beleid:
  Rob van Muilekom, Gedeputeerde Provincie Utrecht
 • 11:00
  Vragen en koffie
 • 11:20
  Doorpraten en 'Rondje markt'
 • 12:00
  Afsluiting en broodjeslunch