toevoegen aan agenda 2019-02-13 09:00 2019-02-13 12:00 Europe/Amsterdam Strategiesessie In deze strategiesessie op 13 februari 2019 bespreken we onder leiding van mr. Arjen de Snoo (Legal Director DLA Piper) de inhoud van de 'Aanvullingswet Grondeigendom' en gaan we met elkaar het gesprek aan. De Landgoederij NVB Bouw info@nvb-bouw.nl

Strategiesessie

Wat vinden NVB leden van de aanvullingswet Grondeigendom?

Begin januari 2019 wordt het wetsvoorstel ‘Aanvullingswet grondeigendom’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Als gevolg van deze wet moeten ontwikkelende bouwers en ontwikkelaars in een aantal gevallen straks meer kosten afdragen aan de gemeente.

In deze strategiesessie op 13 februari 2019 bespreken we onder leiding van mr. Arjen de Snoo (Legal Director DLA Piper) de inhoud van deze nieuwe wet en gaan we met elkaar het gesprek aan. Ook bepalen we graag gezamenlijk welke koers we als NVB gaan varen richting de politiek.

Aanvullingswet Grondeigendom

De Aanvullingswet grondeigendom bevat een aantal belangrijke wijzigingen ten aanzien van het kostenverhaal: over het verhalen van kosten voor investeringen in publieke voorzieningen, zoals riolering en straatverlichting. De rekening van dergelijke voorzieningen wordt in de regel betaald door ontwikkelaars. Daarnaast wordt met deze wet de Omgevingswet aangevuld met regelingen voor het voorkeursrecht (de oude Wet voorkeursrecht gemeente in een nieuw jasje), onteigening, de inrichting van het landelijk gebied en een nieuwe mogelijkheid tot ‘kavelruil’.

Al deze onderwerpen grijpen fors in op het dagelijkse werk van ontwikkelaars en bouwondernemers. Om dit op een adequate manier voor te bereiden, hebben we jouw input nodig!

Bijbehorende stukken: