toevoegen aan agenda 2019-12-04 2019-12-04 Europe/Amsterdam Sessie Jannes van Loon - Wooncongres 2019 Op 4 december organiseren TU Delft en Platform31 ‘het Wooncongres 2019’. Het belooft weer een feestelijke tiende editie te worden. NVB levert een bijdrage aan het Wooncongres van dit jaar. Onze woningmarktonderzoeker Jannes van Loon geeft een sessie waarin hij laat zien hoe de woningbouw stagneert door de sterke voorkeur van beleidsmakers voor binnenstedelijk bouwen. Eenhoorn Amersfoort NVB Bouw info@nvb-bouw.nl

Sessie Jannes van Loon - Wooncongres 2019

Op 4 december organiseren TU Delft en Platform31 ‘het Wooncongres 2019’. Het belooft weer een feestelijke tiende editie te worden. NVB levert een bijdrage aan het Wooncongres van dit jaar. Onze woningmarktonderzoeker Jannes van Loon geeft een sessie waarin hij laat zien hoe de woningbouw stagneert door de sterke voorkeur van beleidsmakers voor binnenstedelijk bouwen.

Toekomstbestendige nieuwbouw: zet woonwensen en natuur centraal

Jannes van Loon geeft tijdens kennissessie 8 aan waarom hij pleit voor nieuwe ontwerpconcepten die wel aansluiten op de woonwensen. Centraal hierin staat het natuurinclusief ontwikkelen van ruime woningen in hogere dichtheden die de grens tussen rood en groen laten vervagen.

Vervolgens presenteert Jac Vries (directeur VMB) het project Stad van de Zon in Heerhugowaard. Deze wijk met ruim 3.000 woningen is niet alleen energieneutraal: ook is er 177 hectare groene en blauwe nieuwe natuur ontwikkeld. Een mooi voorbeeld van natuurinclusief ontwikkelen.

Na deze korte presentaties volgt een debat met de zaal; is intensieve, stikstof-uitstotende veehouderij belangrijker dan de woningnood? Kunnen er nieuwe binnensteden ontstaan aan stedelijke randen?