Leestijd: 6 minuten

Flitsverslag

NVB Jaarcongres 2016

‘Succes kun je organiseren’

11 November 2016

“Een goed inhoudelijk congres”, zo typeerde Bert Winters directeur van Olde Rikkert Bouw B.V. na afloop het NVB Jaarcongres. En hij was niet de enige. Tijdens het dinerbuffet werd dan ook flink nagepraat over de moeilijke besluiten die Maurits Hendriks als leider van TeamNL heeft moeten nemen, over de bijzondere lotgevallen van ‘rampondernemer’ Frank Krake en de onorthodoxe visie van Artis-directeur Haig Balian bij de herontwikkeling van Artis.  Een kort verslag van het NVB jaarcongres dat in het teken stond van ‘Visie, passie en leiderschap’.

Algemene presentatie

Kasteel de Vanenburg in Putten vormde wederom het vertrouwde decor van het jaarlijkse NVB-evenement. Nadat NVB-voorzitter Johan Groen het congres had geopend beet Maurits Hendriks, Technisch directeur NOC*NSF, het spits af. Hij verhaalde over zijn ervaringen met de Nederlandse topsporters tijdens de recente Olympische Spelen in Rio. Uiteraard ging hij ook in op de lastige beslissing om turner Yuri van Gelder naar huis te sturen. “Een van de moeilijkste besluiten die we hebben moeten nemen. Maar als ik er op terugkijk vind ik het nu nog steeds een zuiver besluit.” Op de vraag uit de zaal hoe medewerkers net als topsporters gestimuleerd en geënthousiasmeerd kunnen worden gaf Hendriks als raad “haalbare doelen”  voor korte termijn te stellen. “Daarmee bedoel ik”, zo legde hij uit, “dat er in het bedrijfsleven vaak kwartaaldoelen en zelfs jaardoelen worden gesteld. Maar dat is voor de medewerker meestal te ver van zijn bed. Bij een topsporter stellen we bijvoorbeeld elke dag een haalbaar doel. En dat kunnen we aan het einde van de dag vaststellen of het wel of niet is gehaald en waarom niet? Dat kan je op de werkvloer ook doen. Waarom niet een kleedlokaal inrichten en elke week met de mensen daarin overleggen over wat er wel, of niet is bereikt? Succes kan je namelijk organiseren, helaas niet garanderen.”

Presentatie Maurits Hendriks

Podiumgesprek
Na Maurits Hendriks introduceerde dagvoorzitter Felix Rottenberger drie gasten op het podium: Ingrid Faber, directeur Faber Halbertsma Groep, Michiel Hofman, directeur HofmanDujardin Architects en Harrie van Noorden, directeur  Thunnissen Groep. Ingrid Faber leidt het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de fabricage en verhuur van pallets. Op de vraag wat de kern van haar leiderschap is antwoordde zij: “Dat is goed luisteren naar de mensen op de werkvloer maar uiteindelijk hebben onze klanten het voor het zeggen. Als we ergens met onze pallets te laat zijn dan liggen wij eruit.” Een aantal jaar geleden heeft Faber een ingrijpende beslissing moeten nemen. “We hadden sterk het gevoel dat als we alleen maar pallets maken en de wereld in blijven sturen, dit  alleen al uit duurzaamheid eindig zou zijn. Daarom zijn we een retoursysteem gaan ontwikkelen waarbij de pallet van a naar b gaat en uiteindelijk ook weer bij a uitkomt. Dat leidde de eerste jaren tot veel verlies maar we bleven er hartstochtelijk in geloven. Nu behoort dit poolingsysteem tot onze core business en draagt het in grote mate bij aan onze winstgevendheid”.

Ontslag
Het geloof dat het anders moet, was er ook bij Harrie van Noorden toen hij op een maandagmorgen plotseling bij Heijmans ontslag nam. “Ik had het zondag wel eerst met mijn vrouw besproken hoor”, grapte hij. Die beslissing bracht hem uiteindelijk bij Thunnissen. De crisis zorgde ervoor dat hij flink moest gaan snijden. “Ik schrapte de koperbegeleiderssafdeling, de inkopers en calculatoren. Dat zorgde wel voor wat chaos in het bedrijf.”  Tegelijkertijd eiste hij van de overgebleven medewerkers ondernemerschap. “Ik verwacht van mijn mensen dat ze ondernemen. Dat betekent met eigen ideeën komen. Ik drop een probleem en zij moeten met een oplossing komen. En ook als het gaat om het delen van kennis ben ik heel makkelijk. Een goed voorbeeld daarvan is het door ons ontwikkelde koperskeuzeportaal. Dat willen we niet voor onszelf houden” Deze onorthodoxe benadering legt het bedrijf geen windeieren. “Het gaat heel erg goed”, merkte hij bescheiden op.

Presentatie Harrie van Noorden

Mens centraal
En dat gaat het ook met het architectenbureau van Michiel Hofman dat hij samen met zijn vrouw drijft. Het internationaal befaamde HofmanDujardin Architects staat bekend om zijn democratische en humane architectuur. “In mijn ontwerpen staan de mensen centraal”, legt hij de aanwezigen uit. “Ook willen we het ontwerp heel nadrukkelijk met alle direct betrokkenen ontwerpen.” Hij deelt dan ook de visie  van Van Noorden om kennis te delen en samen te werken. “Het nieuwe ING gebouw wordt door architect Max van Huut ontworpen. Hij doet het exterieur en wij  ontwerpen het interieur. Daarvoor werken we nauw samen en maken we maximaal gebruik van elkaars kennis en expertise”, aldus Hofman.

Een stap verder willen gaan dan anderen typeert volgens het drietal hun ondernemerschap. “Sneller schakelen dan de ander”, aldus Faber. “En investeren in de kansen die je ziet. Soms gaat dat ook fout. Zo hebben we lang aan een kartonnen pallet gewerkt. Dat mislukte totaal en heeft ons heel veel geld gekost.”

Presentatie Michiel Hofman

Artis
Na de pauze nam Haig Balian, directeur Artis, de aanwezigen mee in de vernieuwing van de stadsdierentuin. In een boeiend betoog vertelde hij over de balans tussen enerzijds het behoud van het culturele erfgoed en het verduurzamen ervan. “Ik geloof niet in tijdelijkheid. Artis bouwen we voor de tijd. We hebben veel problemen gehad met de Welstandscommissie die bijvoorbeeld geen zonnepanelen op de daken wilde hebben. Dan zei ik ‘doen we het niet en hebben we straks een mooi gebouw maar geen bezoekers omdat iedereen dan dood is.” Op de vraag van Rottenberg wat hij tijdens zijn 13 jarige reis bij Artis heeft geleerd, zei Balian na een korte stilte: “De verbondenheid met de natuur. We staan veel dichter bij de natuur dan we vaak denken.”

Presentatie Haig Balian

Pietje Bel
Aan Frank Krake, directeur van Rollercoaster Enterprises vervolgens de taak om het jaarcongres af te sluiten. En hij deed dat met verve. Het levensverhaal van ondernemer Krake heeft dan ook veel weg van de avonturen van Pietje Bel. Continu werd hij met tegenslag geconfronteerd. De ene keer in de vorm van de vuurwerkramp in Enschede en de andere keer in de gedaante van de aanslag op het WTC in New York. Maar hij kreeg ook te maken met Chinezen die zijn tuinstoelen kopieerden en deze  voor een fractie van zijn prijs op de markt brachten. “En toch kwam ik er telkens weer bovenop.” En het gaat hem nu goed. Zijn marketingskills, creativiteit en lef brengen hem steeds weer nieuwe kansen. Hilarisch was zijn verhaal over het sponsorschap van FC De Graafschap door zijn nieuwe bedrijf Tita Tuinmeubelen en de wijze waarop daarover aan tafel in het televisieprogramma Voetbal International werd gesproken. “Het  sponsorschap heeft mij 200.000 euro gekost maar drie miljoen euro aan mediawaarde opgeleverd.” En dat was tevens de moraal van zijn verhaal: nooit opgeven en out of the box blijven denken, ook dat hoort bij ondernemerschap.

We kunnen terugkijken op een mooi en drukbezocht jaarcongres!

Tot volgend jaar!