Leestijd: 1 minuut

Flitsverslag

NVB Opleiding van start met inspirerende introductiedag

Projectontwikkelingsvak continu in beweging

6 November 2017

In Nieuwegein verzamelden afgelopen dinsdag 31 oktober de eerste lichting studenten van de vernieuwde NVB Opleiding ‘Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’, die NVB samen met ASRE ontwikkelde. In een dagvullend programma met inspirerende sprekers werden zij meteen aan het werk gezet. De ontstane groepsdynamiek belooft veel goeds voor de rest van de opleiding.

Onder leiding van Dr. Jeroen van der Velden, Associate Professor in Strategy aan Nyenrode Business Universiteit, trapten de studenten af met een trendanalyse voor de komende 5, 10 en 20 jaar. Wat zijn de belangrijkste strategische vraagstukken voor de korte en lange termijn voor het wonen? In groepen presenteerden zij 4 uiteenlopende toekomstscenario’s: van individuele consumptiemaatschappij tot groene deeleconomie. Welk scenario is het meest waarschijnlijk?

Projectontwikkelingsvak continu in beweging

De wereld verandert in zowel fysieke als sociaal-maatschappelijke zin. En daarmee is ook het projectontwikkelingsvak continu in beweging. Nico Rietdijk, directeur NVB, had het over ‘de magie van nieuwe dynamiek’. Wat vandaag magie lijkt, is morgen normaal. De zelfrijdende auto komt eraan. Wat betekent dit voor de fileproblematiek, woon-werkverkeer, waar en hoe we willen wonen? En dit is slechts één verhaallijn… Wat te denken van de blockchain-technologie? Bart Molendijk (Katapult) legde de basics uit. Tijdgeestonderzoeker Farid Tabarki plaatste de vastgoedprofessional nieuwe stijl in ‘the transformation playground’, waar radicale transparantie en decentralisatie centraal staan. De huidige hiërarchische samenleving maakt volgens Tabarki plaats voor een vloeibare, waar geen ruimte meer is voor het middenkader. De macht ligt bij het individu.

Eén ding is zeker, vastgoedprofessionals staan voor geweldige uitdagingen. Met de opleiding ‘Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’ hoopt NVB ambitieuze vastgoedprofessionals nog meer te stimuleren zich te bekwamen in het mooiste vak op aarde: het creëren van prettige woonomgevingen en plezierige werk- en recreatiegebieden! Nu en in de toekomst.

Vanaf januari 2018 is het mogelijk je aan te melden voor de NVB Opleiding ‘Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’ die van start gaat in Najaar 2018. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.