Leestijd: 1 minuut

Ontwikkelen en bouwen voor senioren

Een verslag van ons seminar 'Goed wonen is beter leven!' in Calla (Rijnsburg)

1 Juni 2018

In 2050 telt Nederland ruim 5.650.000 60-plussers. De nieuwe generatie senioren staat anders in het leven en koestert andere verwachtingen dan de huidige generatie ouderen. Zij willen langer op zichzelf blijven wonen en zelf de regie houden over hun woonomgeving. Een woonomgeving waar - als dat nodig wordt - ook zorg kan worden geboden.

Op 29 mei organiseerde NVB in samenwerking met Kenniscentrum 60Plus een seminar over dit onderwerp in het appartementencomplex Calla in Rijnsburg. Een bijzonder voorbeeld dat inspeelt op deze nieuwe verwachtingen en de bijbehorende ontwikkelingen.

Paul Brandjes en Jacques van Paassen namen onze gasten mee achter de schermen van het hypermodern appartementencomplex Calla. Dit plandeel als onderdeel van het grote project De Bloem omvat luxe huurappartementen uitgerust met alle gewenste voorzieningen. Daarna zette Johan Riezebos zijn impressies en ervaringen uiteen betreffende het pilotproject AQUAradius. Een woonconcept volledig ontwikkeld volgens het innovatieve CPO principe.

Samen met Kenniscentrum 60Plus wist NVB wederom een sterk netwerk in zorg en vastgoed samen te brengen op deze inspirerende locatie.

Lees ook: Rijnsburgse appartementen Calla voorbeeld ontwikkelen en bouwen seniorenwoningen