Leestijd: 3 minuten

Flitsverslag

NVB Jaarcongres: Alle hens aan dek in de bouw!

20 November 2018

“Ik werk in de bouw!” Het NVB Jaarcongres opende met vier jonge talenten uit de bouw op het podium. Met trots vertelden zij over hun werk. Hoe komt het dan toch dat de bouw kampt met een imagoprobleem? Hoe maken we de bouw (weer) aantrekkelijk voor de nieuwe generatie?

Tijdens de crisis hebben ruim 230.000 vakkrachten de branche verlaten en zij keren slechts ten dele terug. Het tekort aan handjes in de bouw zorgt er mede voor dat er niet genoeg gebouwd kan worden. Hoe houden bedrijven hun ervaren collega’s vast en hoe komen zij aan gemotiveerd nieuw personeel? Het NVB Jaarcongres op 15 november 2018 ging over de kracht van het menselijk kapitaal.

Met een recordaantal vacatures heeft de bouw het lastig. Maar liefst een derde van de bouwbedrijven geeft aan belemmerd te worden door het personeelstekort, aldus econoom Mathijs Bouman. Hij spoorde de aanwezigen daarom aan om het personeel op nummer 1 te zetten. Hogere lonen, betere secundaire arbeidsvoorwaarden en het zelf opleiden van mensen, moeten er volgens hem voor zorgen dat het personeelstekort wordt teruggedrongen.

Tegelijkertijd zien we de wereld razendsnel veranderen. Voortschrijdende digitalisering en robotisering drukken hun stempel op het arbeidsproces. Hierdoor belandt ook de bouwsector in een nieuwe experimentele wereld, waar je andere professionals voor nodig hebt. “Vloeibare professionals” volgens trendwatcher Farid Tabarki “die zich permanent aan kunnen passen aan de veranderende omgeving.”

“Wees niet bang voor nieuwe technieken, maar zorg dat je klaar bent voor de toekomst!”

– de nieuwe generatie

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het bouwbedrijfsleven en het werk van onze vakmensen? Dagvoorzitter Rens de Jong ging hierover in gesprek met Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Doekle Terpstra (voorzitter UNETO-VNI) en Piet Adema (voorzitter NVB) met als sidekicks Roel van Drongelen (directeur Thunnissen) en Helmich Heutink (directeur Projektontwikkeling Heutink). “Het wordt tijd dat we de realiteit gaan omarmen”, aldus Piet Adema. “Het grote tekort aan bouwlieden gaat nooit meer goedgemaakt worden.” “Moeten we nog wel zelf stenen stapelen?” is dan ook een terechte vraag vanuit het publiek. De mogelijkheden om in een fabriek te bouwen bestaan, maar er wordt nog maar weinig mee gedaan. Verhagen: “De consument is nog best conservatief. Uit de vele keuzemogelijkheden die er tegenwoordig zijn, gaat nog vaak de voorkeur uit naar de meest traditionele.” Heutink: “Voor innovatie moeten we als bouwers naar onszelf kijken. Niet de overheid moet het probleem oplossen, bouwbedrijven moeten zélf veranderen.” “Wij worden nog teveel gezien als sector van het verleden”, beaamt Terpstra. “Ook als het gaat om het werven van nieuw personeel moeten we duidelijk maken dat de keuze voor techniek/bouw een keuze is voor de toekomst.” Innoveren is dus een must voor de bouwopgave, maar ook om de sector weer interessant te maken voor de nieuwe generatie!

De middag sloten we af met corporate antropoloog Daniëlle Braun. Bij het bestuderen van volkeren (‘tribes’) in alle uithoeken van de wereld viel haar één gemene deler op: een totem. Iedere ‘tribe’ heeft een totem die weergeeft wie ze zijn en waar ze voor staan. Ook ‘de bouw’ heeft totems. Gebruiken die weerspiegelen waar we voor staan. Van een feestje bij de eerste paal tot een biertje als het hoogste punt is bereikt. Hoe blijft de bouw een aantrekkelijke werkgever voor jong talent? Maak je ‘totems’ zichtbaar!