Leestijd: 1 minuut

Kijktip: NVB bij Radar Extra special over woningmarkt

5 December 2019

Op maandagavond 9 en 16 december was NVB bij ‘Radar Extra’ te zien. Aan deze special werkte zowel NVB als enkele van haar leden mee. Voor deze uitzending kwam Antoinette Hertsenberg langs op kantoor bij NVB en bezocht zij een aantal bouwplaatsen. Het consumentenprogramma ‘Radar Extra’ besteedde hiermee aandacht aan de problematiek op de woningmarkt. 

De eerste aflevering was vorige week bij ‘Radar Extra’ te zien “De afgelopen 10 jaar is het aantal daklozen verdubbeld in Nederland. Als we nu beginnen met bouwen hebben we over een jaar woningen staan waar 8500 kinderen elke dag in kunnen slapen”, aldus Coen van Rooyen.

De tweede aflevering van ‘De Woningnoodramp’ was gisteravond bij Radar Extra te zien. We moeten nog steeds meer bouwen. Toch ligt de oplossing niet altijd bij het binnenstedelijk bouwen. Volgens Coen van Rooyen zorgt dat ook voor verstening: geen groen meer in de stad om het water op te vangen. Hans Koopman directeur Kelderman Groep en NVB-lid laat zien dat bouwen in het groen heel goed kan. Het is volgens Koopman de enige manier om meer woningen te bouwen. Niet alle woningen kunnen namelijk binnenstedelijk gebouwd worden. Daarnaast geeft NVB-lid Hegeman Bouwgroep een mooi voorbeeld van prefabbouw dat de snelheid van het bouwproces bevordert.

Het programma Radar Extra stelt consumentenproblemen aan de kaak en probeert bedrijven en instanties ook te bewegen tot een oplossing te komen. In deze special wordt gekeken naar hoe de huidige crisis op de woningmarkt heeft kunnen ontstaan en wat er nodig is om deze problemen op te lossen. Zeker de moeite waard om te kijken dus! 

Op 5 december heeft AVROTROS ook het persbericht ‘Antoinette Hertsenberg onderzoekt falende woningmarkt in nieuw Radar Extra-tweeluik ‘De woningnoodramp’ gepubliceerd.

Bekijk hier aflevering ‘De Woningnoodramp 1’
Bekijk hier aflevering ‘De Woningnoodramp 2’