Heembouw Ontwikkeling B.V.

Actief in:
woningbouw, utiliteitsbouw, commercieel vastgoed, transformatie, gebiedsontwikkeling, binnenstedelijke vernieuwing, renovatie en (groot) onderhoud. Architectuur.

Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze drijfveer. Samen met onze collega’s en partners zetten wij al onze kennis en ervaring in om voor onze klanten een woon- of werkomgeving te creëren en realiseren, waar ze graag zijn en succesvol kunnen ondernemen. Heembouw heeft een eigen architectenbureau, Habeon Architecten, dat alle projecten in BIM uitwerkt.

Om onze visie “Wij creëren plekken waar mensen willen zijn” te realiseren, zijn we constant op zoek naar mogelijkheden om onze klanten toegevoegde waarde te bieden en onderscheidend te zijn. 

In onze bedrijfsvoering staat de eindgebruiker centraal. We richten ons op de clusters wonen en werken en daarbinnen op drie klantgroepen: voor werken de eindgebruikers bedrijfsruimten en kantoren en voor wonen de eindgebruikers woningen. Onze focus op klantgroepen zorgt ervoor dat we onze klanten nog beter kennen en begrijpen en ze beter van dienst kunnen zijn. Met als resultaat meer toegevoegde waarde, een goed lopend proces, weinig verspilling en een beter product. 

De collega’s die werken op onze locaties in Roelofarendsveen, Breda en Amersfoort richten zich specifiek op de klantgroep bedrijfsruimten. In Roelofarendsveen is ook Heembouw Wonen gevestigd, dat zich 100% op wonen richt. Heembouw Rotterdam richt zich vooral op kantoren.

Voor alle nieuwbouw en renovatie huisvestingsvraagstukken kunnen onze klanten bij ons terecht. Hierbij bieden wij een integrale oplossing, waarmee we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Van locatie advies met behulp van de Heembouw gronddatabank en location intelligence, tot financiering, project- en conceptontwikkeling, een aansprekend ontwerp en een  geruisloze uitvoering. Volgens de Lean aanpak en binnen budget en planning. 

Onze klantgroepen, als directe schakel naar onze klanten, zijn het kloppend hart van Heembouw. De architecten en modelleurs van Habeon Architecten zijn integraal onderdeel van de klantgroepen, net als de collega’s van projectontwikkeling.

Kenmerken
 • Drie klantgroepen: wonen, kantoren en bedrijfsruimten.
 • Eigen inhouse architectenbureau: Habeon Architecten.
 • Vestigingen in Roelofarendsveen, Rotterdam, Amersfoort en Breda.
 • Jaarlijkse omzet van circa 170-200 miljoen.
 • Personeelsomvang 250-280 medewerkers. Aangesloten bij Woningborg.

Werkgebied
 • Projectontwikkeling
Projecten
 • Gefaseerde ontwikkeling in co creatie van De Oevers, een nieuwe woonwijk in Roelofarendsveen, bestaande uit 300 woningen en een uitbreiding van het winkelgebied
 • Herontwikkeling van Rijswijkse haven , inclusief ontwikkeling in co creatie van een bedrijvenlocatie
 • Ontwikkeling van 80 woningen en appartementen en uitbreiding winkelgebied in centrum Roelofarendsveen.
 • Ontwikkeling van meerlaagse bedrijfscombinatiegebouw in Berkel & Rodenrijs.
 • Ontwikkeling appartementen en commerciële units in Leiderdorp.
 • Ontwikkeling verschillende multifunctionele bedrijfscombinatiegebouwen in o.a. Alkmaar, Rotterdam Airport en Den Haag Ypenburg.


Informatie of contact
Peter Lammertink, algemeen directeur Heembouw
Rudolph van den Bergh, algemeen directeur Wonen
Léon Heddes, algemeen directeur Werken

(071) 3320070
info@heembouw.nl
http://www.heembouw.nl / www.gronddatabank.nl

De Lasso-Zuid 22
2371 EW, Roelofarendsveen
Postbus 30, 2370 AA Roelofarendsveen