Hillen en Roosen

Actief in:
Nieuwbouw en renovatie van woningbouw en utiliteitsbouw in het binnenstedelijk gebied.

Al ruim honderd jaar draagt aannemersbedrijf Hillen & Roosen de naam van haar oprichters L.G. Hillen en A.P. Roosen. Op 1 juni 1899 begonnen zij met het bedrijf. Ruim een eeuw ervaring in de bouwwereld; een rijke historie!

Bouwen is onze passie! Wij zijn gespecialiseerd in nieuwbouw in binnenstedelijk gebied. Complexe locaties zijn voor ons een uitdaging en bijzondere ontwerpen vinden we extra mooi om aan te werken. Hoe ingewikkelder de puzzel, hoe leuker het wordt! Met ruim 70 medewerkers werken we met hart en ziel aan tal van projecten. Van woning tot ziekenhuis, van theater tot museum. Met oog voor functie, locatie en behoefte van de gebruiker. Ook met betrekking tot funderingsherstel kunnen wij bogen op onze uitgebreide ervaring. Sinds kort is het plaatje compleet. Hemubo is met Hillen & Roosen een samenwerking aangegaan waardoor we samen, ieder met zijn eigen expertise, de markt nog beter kunnen bedienen. Naast vastgoed eigenaren en projectontwikkelaars die al tot onze vaste klanten behoren, kunnen we met Hemubo ook de wooncoöperaties aan het klantenbestand toevoegen. Hillen & Roosen én Hemubo bundelen hun krachten en dat betekent dat we het gehele spectrum van bouwen kunnen bedienen: nieuwbouw, restauratie, renovatie, groot onderhoud en beheer.    

Hillen & Roosen levert vakwerk. Specialist in binnenstedelijke bouw en expert op het gebied van bouwlogistiek. We hebben jarenlange werkrelaties opgebouwd met onze klanten en zijn een betrouwbare partner. Door onze procesbeheersing halen wij onze tijdslijnen. Wij passen de LEAN-methodiek toe op alle projecten, door met alle betrokkenen en bouwpartners een integrale projectplanning op te stellen. Leanplannen heeft tal van voordelen waar maximale commitment er nog maar één van is. Om faalkosten te reduceren en een hoger rendement te halen voor onze opdrachtgevers werken wij bij voorkeur met BIM bij het uitwerken en voorbereiden van onze projecten. Resultaat is een betere kwaliteit door minder fouten en een optimaal en sneller proces!

Kenmerken
 • Landelijk werkzaam met focus op Randstad
 • Gespecialiseerd in complexe, binnenstedelijke projecten
 • Jaarlijkse omzet €60 miljoen
 • Personeelsomvang circa 70 werknemers
 • Aangesloten bij Woningborg

Werkgebied
 • Projectontwikkeling
 • Uitvoerende bouw
 • Renovatie en onderhoud
 • Restauratie
Projecten
 • LIFE; Een modern woon-zorg complex met totaal 131 appartementen in zowel huur als koopsegment, een intramurale zorgvoorziening met 48 cliëntenkamers en ruim 1000m2 voorzieningen. Het gehele complex heeft een ‘woonkeur zorgplus label’. Life is hiermee een bijzonder complex waar jong- en oud samenwonen en ook kunnen blijven wonen.
 • DeLaMar Theater; In hartje Amsterdam, op een bouwplaats die geen vierkante meter groter was dan het te stichten gebouw, realiseerde Hillen & Roosen binnen budget en stipt op tijd dit prachtige monumentale theater. Op 28 november 2010 heeft de toen nog Hare Majesteit de Koningin het theater officieel geopend.
 • Barbizon hotel
 • Patch22; Het hoogste houten gebouw van Nederland, 30 meter hoog, is een multifunctioneel, flexibel en duurzaam gebouw in Amsterdam-Noord; een vernieuwend en gedurfd project!
 • Woudt; Woudt is een appartementencomplex dat middels een grote gemeenschappelijke binnentuin een duurzame en groene impuls geeft aan de Delflandpleinbuurt


Informatie of contact
Algemeen Directeur:
R.C. van Hemert
Directie:
R. Venema
M. Rossius
T. Bergmans

020 – 541 9 541
info@hillen-roosen.nl
https://hillen-roosen.nl/

Benit 30
1043 BB Amsterdam
Postbus 75950 1070 AZ Amsterdam