Hillen en Roosen

Actief in:
Nieuwbouw woningen, renovatie kantoren en utiliteitsbouw.

Al ruim honderd jaar draagt aannemersbedrijf Hillen & Roosen de naam van haar oprichters L.G. Hillen en A.P. Roosen. Op 1 juni 1899 begonnen zij met het bedrijf. Ruim een eeuw ervaring in de bouwwereld; een rijke historie!

Bouwen is onze passie! Wij zijn gespecialiseerd in nieuwbouw in binnenstedelijk gebied. Complexe locaties zijn voor ons een uitdaging en bijzondere ontwerpen vinden we extra mooi om aan te werken. Hoe ingewikkelder de puzzel, hoe leuker het wordt! Met 115 medewerkers werken we met hart en ziel aan tal van projecten. Van woning tot ziekenhuis, van theater tot museum. Met oog voor functie, locatie en behoefte van de gebruiker. Ook met betrekking tot funderingsherstel kunnen wij bogen op onze uitgebreide ervaring. Sinds kort is het plaatje compleet. Hemubo is met Hillen & Roosen een samenwerking aangegaan waardoor we samen, ieder met zijn eigen expertise, de markt nog beter kunnen bedienen. Naast vastgoed eigenaren en projectontwikkelaars die al tot onze vaste klanten behoren, kunnen we met Hemubo ook de wooncoöperaties aan het klantenbestand toevoegen. Hillen & Roosen én Hemubo bundelen hun krachten en dat betekent dat we het gehele spectrum van bouwen kunnen bedienen: nieuwbouw, restauratie, renovatie, groot onderhoud en beheer.    

Hillen & Roosen levert vakwerk. Specialist in binnenstedelijke bouw en expert op het gebied van bouwlogistiek. We hebben jarenlange werkrelaties opgebouwd met onze klanten en zijn een betrouwbare partner. Door onze procesbeheersing halen wij onze tijdslijnen. Wij passen de LEAN-methodiek toe op alle projecten, door met alle betrokkenen en bouwpartners een integrale projectplanning op te stellen. Leanplannen heeft tal van voordelen waar maximale commitment er nog maar één van is. Om faalkosten te reduceren en een hoger rendement te halen voor onze opdrachtgevers werken wij bij voorkeur met BIM bij het uitwerken en voorbereiden van onze projecten. Resultaat is een betere kwaliteit door minder fouten en een optimaal en sneller proces!

 


Centrale Blokken
 


Houthaven
 
Lycka
 


VOC
 
Kenmerken
 • Landelijk werkzaam met focus op Randstad
 • Gespecialiseerd in complexe, binnenstedelijke projecten
 • Jaarlijkse omzet €71 miljoen
 • Personeelsomvang 115 werknemers
 • Aangesloten bij Woningborg

Werkgebied
 • Projectontwikkeling
 • Uitvoerende bouw
 • Renovatie en onderhoud
 • Restauratie
Projecten
 • Centrale Blokken te Leiden: Hoog niveau renovatie van 139 woningen. Dit gemeentelijk monument (Leiden) bestaat uit 4 bouwblokken en wordt geheel vernieuwd: alleen de monumentale voorgevels blijven behouden. Hillen & Roosen heeft samen met opdrachtgever de Sleutels en een architectenbureau de definitieve plannen gevormd. Bij deze bijzondere renovatie wordt extra aandacht besteed aan het beeld op basis van het beeldkwaliteitsplan en archiefbeelden.
 • Houthaven kavel 1D Amsterdam De Houthaven is een geheel nieuwe woonwijk aan het Amsterdamse IJ. De woonwijk bestaat uit zeven nieuwe eilanden afgesloten met de Pondsteiger. Hillen & Roosen werkte eerder al aan het project LIFE in de Houthaven. Kavel 1D is het eerste gebouw van vier te realiseren complexen voor Woonstichting Lieven de Key met 41 woningen. Hierdoor is de ruimte rondom het kavel beperkt. Een groot deel van de Houthaven is inmiddels gerealiseerd en hierdoor is een strenge regelgeving op het eiland van kracht. Dit levert een grote logistieke uitdaging op in de uitvoering. Zo parkeert ons personeel buiten de wijk, gebeurd lossen en laden op vastgestelde tijdstippen en werken wij volledig just-in-time.
 • VOC-kade Amsterdam Oostenburg is een groots project dat tot de verbeelding spreekt. Met de nieuwbouw van 120.000 m2 zowel werken als wonen op 13 kavels is het een ware buurttransformatie. Hillen & Roosen neemt de nieuwbouw van acht blokken op twee kavels voor haar rekening, in totaal 268 woningen. Hillen & Roosen is vanaf het definitief ontwerp betrokken bij het maken van het definitieve technische ontwerp en de integrale realisatie van dit complexe binnenstedelijke project. Bij de transformatie van de VOC-kade wordt het oude, industriële karakter passend geïntegreerd bij de nieuwe, moderne woonblokken. De bestaande Rijksmonumenten in het gebied krijgen hierbij een prominente rol.
 • Lycka Amsterdam: Dit duurzame nieuwbouwproject in Sloterdijk-Centrum wordt 50 meter hoog. Het bestaat uit vijf gestapelde blokken met verschillende geveltypes, met in totaal 16 bouwlagen. Elk blok heeft andere woningtypes: drie-vierkamerwoningen, studio’s en atelierwoningen. Op de begane grond komt een broedplaats. In totaal worden 118 sociale huurwoningen gebouwd.
 • LIFE; Een modern woon-zorg complex met totaal 131 appartementen in zowel huur als koopsegment, een intramurale zorgvoorziening met 48 cliëntenkamers en ruim 1000m2 voorzieningen. Het gehele complex heeft een ‘woonkeur zorgplus label’. Life is hiermee een bijzonder complex waar jong- en oud samenwonen en ook kunnen blijven wonen.


Informatie of contact
Algemeen Directeur:
R.C. van Hemert
Directie:
R. Venema
M. Rossius
T. Bergmans

020 – 541 9 541
info@hillen-roosen.nl
https://hillen-roosen.nl/

Benit 30
1043 BB Amsterdam
Postbus 75950 1070 AZ Amsterdam