Leestijd: 1 minuut

Werkgevers lanceren Bouwcao.nl

4 Maart 2014

‘Onderhandelen is de beste vakbondsactie’. Dat is het motto waarmee werkgevers in de bouw vanaf vandaag de bonden oproepen om opnieuw aan de onderhandelingstafel te gaan voor een nieuwe cao. Vandaag lanceren Bouwend Nederland, de AFNL, de NVB en de Vereniging van Waterbouwers daaromwww.bouwcao.nl.

“Op deze website kan iedereen er meer over lezen, onze video bekijken en z’n mening geven over een nieuwe CAO voor de Bouwnijverheid. We rekenen op de interesse en bijdrage van werknemers en werkgevers. Maar iedereen die zich betrokken voelt bij de bouw, kan hier meer lezen en z’n zegje doen”, aldus George Raessens, voorzitter van de CAO-onderhandelingsdelegatie van de werkgevers.

Vanaf 1 januari 2014 is er geen CAO voor de Bouwnijverheid meer. Sinds half december praten werkgevers en bonden niet meer met elkaar, omdat de vakbonden FNV Bouw en CNV Vakmensen eerst een tussen-cao willen, maar zonder enige vernieuwing. En dat is voor werkgevers nou juist de voorwaarde voor zo’n tussenstap.

Naast de website www.bouwcao.nl zijn de werkgevers ook actief op twitter. Via www.twitter.com/bouwcao kan iedereen op de hoogte blijven van de feiten en de fabels over de nieuwe CAO voor de Bouwnijverheid.