Leestijd: 1 minuut

Bedrijfsbezoek NVB lid Slokker Innovate

3 September 2015

Vrijdag 4 september vond er een, mede door NVB georganiseerd, bedrijfsbezoek plaats bij NVB-lid Slokker Innovate. Medewerkers van het Ministerie van EZ en het Ministerie van BZK bezochten Slokker Innovate om kennis te nemen van de innovatieve concepten die Slokker ontwikkeld heeft, zoals bijvoorbeeld het Spaarhuis concept.

De Slokker Groep is nationaal en internationaal actief op het gebied van ontwikkeling, bouw en exploitatie van uiteenlopende vastgoedprojecten. Innovatie wordt door Slokker hoog in het vaandel gedragen en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van het bedrijf. Voortdurend onderzoek naar nieuwe en verbeterde bouwmethodes en producten, leidde in de afgelopen decennia tot de ontwikkeling en implementatie van verschillende succesvolle concepten. Slokker was onder meer pionier in de giet- en houtskeletbouw, de klapkap, de ankerloze bouwmuur en ontwikkelaar van het Spaarhuis concept – de eerste conceptwoning. Deze innovatieve concepten heeft de Slokker Groep ondergebracht in een aparte onderneming genaamd Slokker Innovate.

Slokker Innovate wil met de ontwikkeling van het Spaarhuis een bijdrage leveren aan de maatschappij door schoner, flexibeler en economischer te bouwen. Belangrijk hierbij is onder andere de reductie van CO2-uitstoot. Het Spaarhuis is innovatief te noemen aangezien de woning grotendeels locatie-onafhankelijk wordt gerealiseerd en als bouwdelen inclusief gevels naar de bouwplaats vervoerd wordt om daar vervolgens te worden geassembleerd op locatie (soort ‘lego’-systeem). Dit tegenover het traditionele bouwen waar alle personeel en materialen naar een locatie worden vervoerd die onder invloed staat van weer en wind. De geprefabriceerde onderdelen worden door Slokker Innovate geproduceerd onder de meest optimale omstandigheden in een fabriek waardoor weersinvloeden geen rol spelen. Door deze manier van prefabriceren zijn een metselaar, voeger, stukadoor en vloerenlegger niet meer nodig. Alles komt afgewerkt uit de fabriek, dus ook de gevels inclusief afgelakte kozijnen, glas, metsel- en voegwerk.