Leestijd: 1 minuut

Waar komen die 1 miljoen nog te bouwen woningen?

18 september 2017: NVB Topdebat

27 Juni 2017

De komende 20 jaar moeten 1 miljoen woningen worden bijgebouwd. De grote vraag is ‘waar’? In de Randstad is de druk op de woningmarkt van de grote steden en omringende gemeenten het grootst. Echter, de capaciteit is niet oneindig en dus ligt er ook een opgave voor provincies en gemeenten buiten de Randstad.

Op de hittekaart van de woningmarkt is deze trend nu al duidelijk waar te nemen. Hoe gaan provincie- en gemeentebestuurders met deze uitdaging om?

Maar dat is niet het enige. Klassieke patronen raken op de achtergrond. Het traditionele gezin verliest steeds meer terrein ten opzichte van één- en tweepersoonshuishoudens. Waar willen zij wonen? En wat betekenen digitalisering en robotisering voor onze manier van leven, wonen en werken? Hoe beïnvloeden de zelfrijdende auto en de hyperloop onze mobiliteit? Is ver straks nog wel ver? En hoe raakt dit regionale woningmarkten?

Tijdens het 3e NVB Topdebat op maandagmiddag 18 september aanstaande voeren we deze discussie samen met twee hoogleraren en vooraanstaande beleidsmakers en beslissers op de woningmarkt.

Meer informatie en aanmelden