Leestijd: 1 minuut

NVB Boek voor de Bouw 2018 is uit

10 December 2017

Ruud Koornstra riep tijdens het afgelopen NVB Jaarcongres op om niet meer te wachten op de buurman, maar nú zelf actie te ondernemen. “Van ons – bouwondernemers – zal het moeten komen! Als wij het niet doen, wie dan wel?”

Het verduurzamen van de woningvoorraad kan volgens Leen van Dijke, voorzitter Stroomversnelling, niet snel genoeg gaan. “In 2050 moeten we immers allemaal van het gas af zijn.” Hij adviseert de sector vooral te innoveren aan de sociale kant in het proces. Saskia van den Muijsenberg, oprichter BiomimicryNL, pakt het iets anders aan en spoort de sector aan om de genialiteit van de natuur te gebruiken voor échte innovatie; “De natuur heeft immers al 3,8 miljard jaar ervaring!”

Download hier het NVB Boek voor de Bouw 2018 en lees de volledige interviews over 'groene groei' in de bouw.

download

Boek voor de Bouw 2018

In het NVB Boek voor de Bouw 2018 geven zij graag hun visie op ‘groene groei’ in de bouw. Zo ook een aantal NVB-leden dat in dit verband reeds gezondheid en duurzaamheid integreert in nieuwe woonconcepten. Lees hoe Hans ter Steege, Lotte van Houwelingen en Marc Hoedemakers over ‘groene groei’ denken en hun organisatie toekomstproof maken.

Versnellen in duurzame innovatie

Heeft u ook ideeën om te versnellen in duurzame innovatie? Laat het ons weten. Want hoe fijn is het niet om als ontwikkelaar of bouwondernemer niet alleen de droom te hebben om het leven iedere dag een beetje mooier en schoner te maken, maar deze droom ook werkelijk uit te laten komen.

Neem daarom gerust contact met ons op. En wie weet heeft u er binnenkort een krachtige partner bij. Dan kunnen we met recht zeggen: Groene groei? Ja, natúúrlijk in de bouw!