Leestijd: 1 minuut

Nieuwe bestuursleden geven NVB nieuw gezicht

26 November 2018

De leden van NVB hebben in de afgelopen ledenvergadering René Beks, Bertil Poelman en Hein Trebbe gekozen in het NVB-bestuur. Zittend bestuurslid Jac Vries is benoemd tot vicevoorzitter. NVB-voorzitter Piet Adema benadrukt dat NVB met deze nieuwe generatie bestuurders klaar is voor de uitdagingen van nu en de toekomst. 

Zij volgen daarmee André van Bekkum, Jan Dobben en Evert van Kooten op die wegens het verstrijken van hun termijn het bestuur hebben verlaten.

René Beks (Hendriks Coppelmans) wordt bestuurslid Zuid-Nederland, Bertil Poelman (Volker Wessels Noord) bestuurslid Noord-Nederland en Hein Trebbe jr. (Trebbe Groep) bestuurslid Oost-Nederland. NVB is verheugd met deze nieuwe en enthousiaste bestuursleden. Zij zullen de ingezette professionaliseringslag van de vereniging verder voortzetten.

Hein Trebbe (Trebbe Groep): “Er staat onze branche een enorme opgave te wachten op verschillende gebieden zoals de arbeidsmarkt en de energietransitie. Ik vind het prachtig om daar vanuit de NVB een bijdrage aan te mogen en kunnen leveren.” Bertil Poelman (Volker Wessels Noord) wil zich als bestuurslid van NVB vooral inzetten voor de bestendigheid van de sector. “Er moet op bestuurlijk niveau in Nederland inzicht komen in de uitdaging waarvoor wij staan en helder beleid gevoerd worden waarmee wij als sector aan onze sociaal maatschappelijke verplichting kunnen voldoen. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen.” Ook René Beks (Hendriks Coppelmans) heeft veel zin in zijn taak bij de branchevereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers. “Wij moeten als branche sneller inspelen op de veranderende markt én interessant blijven voor huidige en nieuwe medewerkers.”

NVB bedankt de vertrekkende bestuursleden Jan Dobben (Notebomers Bouwgroep), André van Bekkum (Van Bekkum Projecten) en vice-voorzitter Evert van Kooten (Hegeman Ontwikkeling) voor hun jarenlange inzet. Na de maximale twee termijnen van vier jaar en in het geval van Evert van Kooten zelfs gevolgd door nog twee termijnen als vice-voorzitter is het voor hen tijd om het stokje over te dragen. “Het was een voorrecht om ondernemerschap te vertegenwoordigen in de woon- en leefomgeving”, aldus vertrekkend vice-voorzitter Evert van Kooten (Hegeman Ontwikkeling).