Leestijd: 1 minuut

Ledencontent

Hoedemakers start pilot Healthy Home

24 Januari 2019

Lucht, vocht, licht, temperatuur en geluid; allemaal factoren die van invloed zijn op het binnenklimaat van je woning. En daarmee ook op je gezondheid. Toch heeft 90 procent van de huishoudens zich nog nooit verdiept in bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in huis. Laat staan dat er maatregelen worden genomen om gezonder te wonen. 

NVB-lidbedrijf Hoedemakers bouw en ontwikkeling wil graag een bijdrage leveren aan gezonder wonen. Dit heeft geleid tot de bouw van twee woningen voor een pilot project dat in 2019 start in De Groote Wielen te Rosmalen. In deze pilot wordt een duurzame Nul Op de Meter woning vergeleken met een Healthy Home. 

Bij deze pilot worden twee gezinnen gevolgd. Het ene gezin gaat wonen in een Healthy Home, een comfortabele en energiezuinige nieuwbouwwoning, waarin verschillende innovaties zijn verwerkt met het oog op optimale luchtkwaliteit. Het andere gezin neemt zijn intrek in een duurzame nul-op-de-meter woning. Er is meetapparatuur aanwezig die gedurende twee jaar de luchtkwaliteit gaat monitoren.

Samen innoveren

Marc Hoedemakers, directeur van Hoedemakers bouw en ontwikkeling kijkt tevreden terug op het project tot nu toe. “We begonnen met sprintsessies op de SparkCampus en daarna werden steeds meer partijen enthousiast. We innoveren samen, zo komen we stappen verder. Het is een mooi voorbeeld van hoe we dit vaker kunnen doen in de bouwsector. Door kennis te delen kom je verder.” Hoedemakers is blij met de aandacht voor dit onderwerp in de maatschappij. “Een thema als gezondheid raakt natuurlijk iedereen. Mensen zijn meer bezig met gezonder leven, eten, sporten en ontspanning. Gezond wonen hoort daar uiteraard ook bij.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Healthy Home van Hoedemakers bouw en ontwikkeling op: www.healthyhome.nu of bezoek onze regiobijeenkomst in Zuid Holland (14 maart)* of Oost Nederland (21 maart)* waar Marc Hoedemakers aanwezig is om u hier verder over te informeren.

* Alleen voor NVB-leden

Lees ook:De ‘gezonde’ woning is veel meer dan een duurzame woning