Leestijd: 1 minuut

Groot succes: Tweedaagse training als onderdeel van de NVB Opleiding Projectontwikkeling

25 Januari 2019

Nieuw in de NVB Opleiding ‘Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’ is dit jaar de tweedaagse training op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en de actualiteiten rondom de Nederlandse woningmarkt. Op 24 en 25 januari togen we naar Landgoed De Wilmersberg in De Lutte voor een mentale bootcamp.

Omdat de projectontwikkelaar Nieuwe Stijl van alle markten thuis moet zijn, is het belangrijk ook buiten de vakinhoudelijke onderwerpen getraind te worden. Onder leiding van Peter Reijers van De Bouwer & Partners gingen de studenten op zoek naar hun belangrijkste kernkwaliteiten, verdiepten zij zich in situationeel leiderschap en leerden zij onderhandelen aan de hand van een onderhandelingsgame. Een intensieve dag met veel praktijksimulaties die tot laat aan de bar werden geoefend.

Zeer goed beoordeeld is ook de tweede trainingsdag die in het teken stond van de woningmarkt. Nico Rietdijk nam ons mee in de actuele stand van zaken op de Nederlandse koopwoningmarkt waarna Jannes van Loon (CBRE) inzicht gaf in de huurwoningenmarkt vanuit beleggersperspectief. Na de lunch liet Guido Wallagh (Inbo) de studenten een plek in Nederland kiezen waar zij aan de hand van een aantal knoppen op het dashboard de meest toekomstbestendige woonomgeving ontwikkelden. Alle vernieuwende inzichten van de afgelopen twee dagen werden ingezet om tot hele bijzondere concepten te komen en met de prijs huiswaarts te keren!

De tweedaagse is door alle deelnemers als zeer positief ervaren en zal dan ook volgend jaar – in uitgebreid format - weer deel uit maken van het lesprogramma. Lichting 2019-2020 kan bij ons op dinsdag 8 oktober 2019 aan de opleiding beginnen of eventueel al dit voorjaar een aantal vakken oppakken. 

Eind februari is de nieuwe programmabrochure klaar. Houd dus onze website in de gaten! Meer informatie over de NVB Opleiding ‘Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’ vind je hier.