Samen de toekomst vormgeven

NVB-directeur Coen van Rooyen over zijn nieuwe rol

Leestijd: 3 minuten

Geschreven door Paula van Dijk op 27-06-2019

Vanuit zijn werkkamer aan het Westeinde in Voorburg, vertelt Coen van Rooyen over de belangrijke taak die voor hem ligt. Met ingang van 1 juli 2019 vervangt hij Nico Rietdijk als directeur van NVB.

Acht jaar lang was Coen jurist bij NVB en het gezicht achter de juridische helpdesk, waarmee hij alleen al in het afgelopen jaar 120 adviezen uitbracht aan lidbedrijven. Het directeurschap combineert hij straks met zijn juridische discipline, zoals dat in het verleden ook onder oud NVB-directeur Frits Nuss gebeurde. Coen: “In het begin zal de focus vooral liggen op mijn nieuwe rol als directeur en hoe we als NVB de toekomst in gaan. Samen met de leden en het bestuur maak ik dit de komende tijd concreet. Dit is overigens iets dat Nico Rietdijk en Frits Nuss mij altijd op het hart hebben gedrukt: ‘Begin bij de leden’. Alleen door te luisteren naar de achterban, signaleer je wat er écht leeft in de sector. Ik kijk er dan ook erg naar uit om hierover met onze leden in gesprek te gaan.”

“NVB-leden geven mensen een thuis”

Leuk team, leuke leden

Op de vraag waarom Coen ‘ja’ heeft gezegd tegen het directeurschap van NVB, antwoordt hij heel stellig: “NVB is een ontzettend gave club met inmiddels al bijna 90 jaar historie als branchevereniging voor ontwikkelende bouwers en projectontwikkelaars. We hebben een leuk team en doen de leukste dingen. We zijn snel en flexibel en kunnen hierdoor bijzondere dingen voor elkaar krijgen als de actualiteit daarom vraagt. Daarbij hebben we ook nog eens de leukste leden. Stuk voor stuk slimme mensen met een flinke dosis lef. Vanuit overtuiging en maatschappelijke betrokkenheid creëren zij voor mensen een thuis en bieden zij werkgelegenheid aan de lokale bevolking. Ik ben enorm trots dat ik aan het roer mag staan van deze vereniging.”

Frisse impuls

De afgelopen tijd heeft NVB al een vernieuwingsslag ingezet en deze zet ook de komende periode door. “Per 1 juli is ook onze nieuwe woningmarktonderzoeker Jannes van Loon begonnen. Met zijn brede kennis van de woningmarkt gecombineerd met nieuwe inzichten, geeft hij een frisse impuls aan de onderzoeken en publicaties van NVB”, zegt Coen. “Ook onze andere activiteiten nemen we onder de loep om te kijken of we deze nóg beter kunnen maken.”

Het is duidelijk dat Coen met het enthousiasme dat we van hem kennen aan zijn nieuwe functie begint. “Met het vertrouwen dat ik krijg van zowel het personeel als leden en bestuur, weet ik zeker dat we een mooie tijd tegemoet gaan.”