Leestijd: 2 minuten

Mini Symposium - Afscheid Nico Rietdijk

Samenvatting van deze onvergetelijke dag

5 Maart 2020

Gelukkig hebben we de foto’s nog! Wat een prachtig afscheid van Nico Rietdijk bij NVB in Kasteel de Vanenburg. Het was voor Nico en voor ons een dag om nooit te vergeten. Dit mede dankzij jullie allemaal! Bedankt voor jullie komst! De zaal zat helemaal vol. Alles stond in het teken van ‘Plastic Fantastic’ een wereld zonder plastic en de sfeer zat er goed in! 

We zijn geconfronteerd met de Nico van toen en nu. Ontwikkelingen en bijzondere prognoses werden met ons gedeeld. Toch hadden deze allemaal één overeenkomst ‘De woningnood’. Nico gaf ons dan ook een duidelijke boodschap mee: 

“Het ontwikkelen van nieuw ruimtelijk beleid kan niet langer aan lagere overheden alleen, noch aan de markt alleen worden overgelaten” 

Al snel volgde het centrale thema ‘Plastic Fantastic’, waarbij Guido Wallagh alle sprekers introduceerde. Karl Beerenfenger (Co Founder en Expeditieleider By the Ocean we Unite) vertelde ons meer over microplastics, de aanpak van de groeiende ‘plastic soepen’ en het reduceren van plastic afval. Hierna volgde Marijn Gerrits en Rutger Ebben die een spectaculaire brug hebben ontworpen De Glimlach van Nijmegen De materialen zijn herbruikbaar en zo veel mogelijk gerecycled. Lori Goff (UnPlastic) liet ons zien hoe je volledig afbreekbaar folie kunt maken van afvalwater bij het bierbrouwproces. En ‘last but not least’ vertelde Bram Peters (Directeur Save Plastics en Founder Plastic Fantastic) ons over een volledig zelfvoorzienende en verplaatsbare woning, geproduceerd met lokaal afvalplastic. 

De avond sloten we af met een heerlijk diner en een gezellige borrel. Nico vond het geweldig om zo veel mensen te kunnen spreken. Hij zal jullie dan ook nogmaals persoonlijk gaan bedanken. Dankzij jullie heeft hij 5.910 euro gedoneerd aan By the Ocean we Unite. Dit was nooit gelukt zonder al zijn vrienden, relaties, familie, (oud) voorzitters, NVB-leden en collega’s. Nico gaat nu genieten van zijn pensioen en het uitpakken van alle mooie cadeaus. Ook in het magazine ‘NICO’, dat hier te vinden is, staan velen van jullie. Als NVB kijken we terug op een mooie tijd met onze Mister NVB. We zullen Nico nooit vergeten en uiteraard heel erg gaan missen!