Leestijd: 1 minuut

NVB over coronavirus (Covid-19)

De maatregelen die we hiervoor nemen

13 Maart 2020

De afgelopen dagen is het land in de ban van het coronavirus en de bestrijding daarvan. Het bericht van afgelopen donderdag, dat tot en met 31 maart extra maatregelen genomen moeten worden, is uiteraard ook ons niet ontgaan. Om aan deze oproep van de overheid gehoor te geven hebben we besloten dat NVB de volgende maatregelen tot en met 31 maart neemt:

  • De bijeenkomsten met meer dan 100 personen annuleren we. Bijeenkomsten met minder dan 100 personen laten we voorlopig doorgaan, met uitzondering van de regiobijeenkomst in Zuid Nederland. Die bijeenkomst hadden we bij de vorige instructie vanuit het Rijk al geannuleerd.
  • We vragen iedereen die last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts om de bijeenkomsten af te zeggen. We vragen je wel even bij ons aan te geven of je komt. Uiteraard volgen we nog steeds het eerdere advies van het RIVM om tijdens de bijeenkomsten elkaar geen handen te geven, regelmatig de handen te wassen, te hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en papieren zakdoekjes te gebruiken.
  • Aan de medewerkers van NVB is gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken en indien zij last hebben van de bovengenoemde klachten, niet naar kantoor of naar bijeenkomsten te komen. Vooralsnog is het kantoor van NVB gewoon nog goed te bereiken. Mocht je echter in de komende dagen moeite ondervinden om ons te bereiken, neem dan contact op met Coen van Rooyen via zijn mobiele nummer (06-246 839 49).

Graag horen we ook van je of jouw bedrijven geraakt worden door de maatregelen die genomen worden. In onze contacten richting de overheid brengen we graag over het voetlicht op welke manier het bedrijfsleven mogelijk last ondervindt van de maatregelen en pleiten we zo nodig voor maatregelen die de economische schade enigszins beperken.

We wensen jullie allen sterkte de komende tijd met de gezamenlijke bestrijding van dit coronavirus.