Leestijd: 2 minuten

Piet Adema over steun aan onze leden en de NVB-Corona Appgroep

Tijdens deze moeilijke tijd (Coronavirus)

18 Maart 2020

Beste NVB-Leden,

We leven in een zeer uitzonderlijke tijd! De effecten van het coronavirus raken ons allemaal.

Allereerst hoop ik natuurlijk dat velen van jullie en jullie familieleden nog in goede gezondheid verkeren. Dagelijks ontvangen we meerdere ‘Corona-berichten’ en het kabinet en overige instanties houden ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de maatregelingen die nodig zijn. Het terugdringen of het spreiden van besmettingen heeft nu de hoogste prioriteit. En terecht. Daarnaast moet de economie blijven draaien - voor jullie als vastgoedondernemers ook cruciaal.

Afgelopen vrijdag hebben jullie een bericht ontvangen met de maatregelen die we als NVB-organisatie hebben genomen.

Ook in deze moeilijke tijd willen we als Brancheorganisatie er voor jullie zijn en waar mogelijk helpen om deze periode door te komen. We zijn benieuwd naar jullie zorgen en mogelijke struikelblokken die de continuïteit van jullie bedrijfsvoering bedreigen. Dat kan komen door een bovengemiddeld ziekteverzuim (of door nog minder capaciteit bij gemeenten), door het afnemen van leveranties van materialen en/of vertraagde distributie of wellicht de angst dat we dadelijk allemaal thuis moeten blijven (muv de vitale beroepen) en de hele bouw stil komt te staan. Daar waar jullie aanpassingen hebben gedaan in de bedrijfsvoering horen we dat ook graag. En mochten er vragen leven laat het ons weten. 

Inmiddels heeft het kabinet een omvangrijk steunpakket vastgesteld waarmee men probeert de schade zo veel mogelijk te beperken en ondernemers te steunen. We hebben niet de illusie dat we forse aanpassingen in dat pakket kunnen realiseren, maar mochten jullie in het pakket regelingen zien die (branche specifieke) aanpassingen of nadere uitwerking vragen dan horen wij dat wel graag. Veel vragen zijn terug te vinden op de site van de Rijksoverheid. Indien er nog specifieke zaken voor jullie in het pakket moeten worden geregeld willen we ons daar vanzelfsprekend graag voor inzetten. 

Laat het ons weten door Coen (coen@nvb-bouw.nl) of Anneloes (anneloes@nvb-bouw.nl) een bericht te sturen. Ook zou je in dit bericht kunnen aangeven dat je graag in een NVB-Corona Appgroep wenst te worden opgenomen. Zet dan je 06-nummer erbij. Deze appgroep maken we begin volgende week aan en zullen we gebruiken om tips met elkaar te delen en sneller te kunnen schakelen als de ontwikkelingen hierom vragen.

Ik wens jullie een goede gezondheid de komende weken, veel wijsheid en succes met alle werkzaamheden die nu mogelijk zijn.

Piet Adema, Voorzitter NVB

piet@NVB-Bouw.nl