Leestijd: 1 minuut

Coen van Rooyen bij BNR Nieuwsradio - nog geen bouwvergunningen erbij

Ondanks verlaging snelheid

22 Juli 2020

Coen van Rooyen (Algemeen directeur NVB-Bouw) was vanochtend bij BNR Nieuwsradio om te praten over stikstof en het afgeven van bouwvergunningen. Sinds de aangepaste maximumsnelheid is er nog geen enkele vergunning afgegeven. Met deze verlaging moest de stikstof uitstoot beperkt worden, zodat er weer gebouwd kan worden. Blijkbaar leidt dit langzamere rijden nog niet tot meer woningen.

‘In de wet moet een drempelwaarde opgenomen worden, willen wij doorgaan met bouwen. Die moeten wij van Den Haag krijgen, maar die hebben we voorlopig nog niet’, aldus Coen van Rooyen.

Ook provincies hebben een rol te vervullen in de bouw, maar volgens van Rooyen zijn veel provincies te voorzichtig. Alle provincies hebben een eigen beleidskader en dat maakt het lastig.

‘Soms zie je dat een enkel ambtenaar beslist of een bouwproject doorgaat. Alleen zijn handtekening bepaalt of een project door mag gaan. Het is heel erg droevig dat er daklozen geen huis hebben, omdat een enkele ambtenaar weigert een handtekening te zetten’, aldus Coen van Rooyen.

Het radiofragment kun je hier beluisteren!