Leestijd: 4 minuten

Nieuwe generatie in de bouw

Lotte van Houwelingen, BM van Houwelingen

14 December 2017

De witte muur werd olijfgroen, het schilderij vervangen door een plasmascherm. Lotte van Houwelingen heeft helemaal haar plek gevonden bij BM van Houwelingen, sinds zij in juni dit jaar het bedrijf overnam van haar vader. Met haar 32 jaar vertegenwoordigt zij de jongste generatie Van Houwelingen binnen het bedrijf.

Download hier het NVB Boek voor de Bouw 2018 en lees de volledige interviews over 'groene groei' in de bouw.

download

Sinds de oprichting in 1964 is BM van Houwelingen al een familiebedrijf. Toch was het nooit bij Lotte (derde generatie) opgekomen om op een dag het stokje over te nemen van vader Jan. Zus Julia ging het onderwijs in en Lotte belandde na haar studies Commerciële Economie en Bedrijfskunde in de offshore. Intussen werd bij BM van Houwelingen het overnametraject in gang gezet, zodat vader Jan het met 60 jaar rustiger aan kon gaan doen. De crisis besloot echter anders. Het schip verlaten in crisistijd was onbespreekbaar. Het overnametraject werd ‘on hold’ gezet en Jan van Houwelingen loodste zijn bedrijf door de zware tijd heen. Pas toen er weer licht aan de horizon kwam, werd het traject hervat. Gezocht werd naar iemand van buiten. Profiel: man, begin 40, gepokt en gemazeld in de bouw.

Aanlooptraject

“En hier zit ik dan”, lacht Lotte van Houwelingen. Toch was dit allerminst een ondoordacht plan. “Op aandringen van de voorzitter van de Raad van Commissarissen polste mijn vader mij al in 2014 voor de functie van algemeen directeur. Gek genoeg hadden wij hier beiden nooit eerder aan gedacht. Omdat ik in eerste instantie dacht dat hij mij een functie aanbood naast een nieuwe (externe) directeur, verwierp ik dit idee meteen. Het leek mij niet logisch of handig voor het inwerken van de nieuwe directeur. Pas toen ik begreep dat hij mij als directeur wilde, ben ik hier serieus over gaan nadenken. Ik ben akkoord gegaan op de voorwaarde dat ik het zwaarste assessment zou krijgen dat er was. Ik wilde niet dat men zou denken dat ik mijn functie alleen maar aan mijn naam te danken had.”

Snelkookpan

Wat volgde was een intensief leertraject. Lotte volgde onder meer een Leiderschapsprogramma bij Family Business Nederland en tal van andere opleidingen. “De afgelopen 2,5 jaar waren echt een snelkookpan”, beschrijft zij haar eerste periode bij BM van Houwelingen. Toen ook nog de directeur van een dochteronderneming uitviel, kon zij als interim directeur meteen haar praktijkervaring opdoen. Belangrijkste les voor Lotte: “Het gaat écht om de mensen. Door medewerkers ruimte te geven om mee te denken, raken zij meer betrokken en gemotiveerd.” Met deze lessen en ervaringen op zak, nam Lotte van Houwelingen op 23 juni 2017 vol vertrouwen officieel het stokje over van haar vader.

“Ik wil een open omgeving creëren met ruimte voor nieuwe ideeën.”

Bruisende omgeving

Het begin van een nieuw tijdperk voor BM van Houwelingen? “Nou, dat niet zozeer”, antwoordt zij gedecideerd. “Doordat ik al langere tijd betrokken ben bij de strategieontwikkeling, zet ik vooral de lijn voort die we samen met het managementteam hebben ingezet. Toch heeft de crisis ons laten zien dat we moeten blijven verbeteren. Om alle mensen op de werkvloer te stimuleren om iedere dag weer nieuwe en slimmere oplossingen te bedenken, zijn we gaan werken volgens de LEAN filosofie. Door in een vroeg stadium regelmatig met elkaar om tafel te gaan, stemmen we de plannen, methodes, planning en voortgang voortdurend nauwkeurig af met alle betrokken partijen. Dankzij deze besprekingen kennen de leden van het bouwteam elkaar goed. Dit zorgt voor een prettige sfeer en er is meer respect en waardering voor elkaars werk. Ik wil vooral een open omgeving creëren, waarin mensen zich niet belemmerd voelen om te durven zeggen wat ze willen. Alleen zo kom je tot verbetering en ontstaat er een bruisende energie.”

Verder lezen?

Download hier het NVB Boek voor de Bouw 2018 en lees de volledige interviews over 'groene groei' in de bouw.

download