Leestijd: 1 minuut

Thermometer

Poeh, wat een hitte op de huizenmarkt!

Thermometer Koopwoningen najaar 2018

21 Augustus 2018

Nog niet eens zo lang geleden hunkerde iedereen naar werk in de bouw. Het was crisis en klanten hielden zich schuil. Nu, amper vier jaar later is de situatie compleet anders. En inmiddels vragen we ons allemaal af: hoe krijgen we in hemelsnaam al het werk georganiseerd? Hoe komen we aan vakmensen? En hoe houden we onze bouw- en grondkosten in toom, zodat we aan het eind van het jaar tenminste nog zwarte cijfers draaien.

In het 1e halfjaar van 2018 verkochten de gezamenlijke projectontwikkelaars en woningbouwers in Nederland bijna 4% minder nieuwe koopwoningen dan een jaar eerder, blijkt uit de NVB Thermometer Koopwoningen Najaar 2018. Een nijpend tekort aan bouwlocaties en ‘handjes’ op de bouwplaats zorgen ervoor dat een bouwproductie van 75.000 huur- en koopwoningen per jaar voorlopig niet haalbaar is. Daardoor blijft de druk op de woningmarkt onverminderd groot.

Thermometer Koopwoningen is een halfjaarlijkse uitgave van NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers, waarin wordt ingegaan op de stand van het marktbeeld en toekomstige ontwikkelingen.

Wat een hitte! En de zomer op de huizenmarkt is voorlopig nog niet voorbij