Bouwen & ontwikkelen
in een veranderende wereld

Verduurzaming, nieuwe vormen van communicatie, ict-ontwikkelingen; we zien de maatschappij volop veranderen. Tegelijkertijd hebben we te maken met een veeleisende consument. Dat heeft gevolgen voor het ontwikkel- en bouwproces.

maak kennis met NVB

De vragen van nu

Beantwoorden we samen met onze leden

Hoe blijven we met behulp van nieuwe communicatievormen in contact met onze potentiële kopers? Hoe gaan we om met nieuwe technieken die het bouwproces veranderen? En hoe zorgen we ervoor dat, in de constant veranderende samenleving, het vastgoed niet alleen voldoet aan de wensen van vandaag, maar ook aan de wensen van morgen?

Dat zijn pittige vragen waar niet iedereen wellicht één twee drie een antwoord op heeft. Daarom is het prettig om lid te zijn van een branchevereniging die een duwtje in de goede richting geeft. NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers geeft al ruim 85 jaar dat duwtje in de goede richting.

lees meer over NVBOns land dagelijks een stukje mooier maken

Informeren, verbinden, inspireren, belangenbehartiging en financiële ledenvoordelen zijn dan ook de kerntaken voor NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers. Hiermee probeert NVB steeds de meest gunstige omstandigheden te creëren voor ontwikkelende bouwers.
NVB Publicaties
Informeren

Antwoorden van morgen, op de vragen van vandaag

NVB staat bekend om publicaties zoals de Thermometers en de Bulletins. Hierin lezen NVB leden al decennia lang trefzekere marktinformatie, waardoor ze beter op de hoogte zijn van wat er speelt.

Maar NVB informeert ook op andere manieren. Zo kunnen leden terecht bij de vereniging voor alle eerstelijns juridische vragen over contracten, bestemmingsplannen of mogelijke belastingvoordelen. En als voor de beantwoording van een vraag een specialist nodig is, dan kent NVB de specialist en brengt deze in contact met het lidbedrijf.

neem contact op met de helpdesk

Background Image
verbinden

Maak gebruik van een sterk netwerk

Door kennis te delen ontstaan al gauw betere oplossingen waarmee kosten en tijd bespaard kunnen worden. Maar om te delen is wel eerst verbinding nodig. Al sinds 1932 verbindt NVB leden en andere partijen die iets voor elkaar kunnen betekenen.

Dat doet NVB door onder andere netwerksessies en flitsbijeenkomsten te organiseren, maar ook door coalities aan te gaan met corporaties en bedrijven uit de bouwindustrie. Maar denk ook aan het koppelen van interessante start-ups met grown-ups en aan 'jong' met 'oud'. Zo kunnen de leden een sterk netwerk opbouwen en bijvoorbeeld ervaring en kennis uitwisselen met collega-ondernemers.

bekijk aankomende events

Background Image
Inspireren

Wat zijn de trends en ontwikkelingen

Slimme technologieën zorgen dat de computersystemen van de ontwikkelaar, architect, bouwer, onderaannemer en leveranciers steeds meer integreren. Ook maken 3D-printtechnieken hun opwachting in de bouw.

Innovaties veranderen de manier van ontwikkelen en bouwen voortdurend. NVB volgt voortdurend trends en ontwikkelingen in de samenleving op de voet en bedenkt daarbij hoe ze van invloed kunnen zijn op de bouwsector en op de leden in het bijzonder. Met deze vertaalslag inspireert NVB haar leden. Zo is NVB een drijvende kracht achter nieuwe ontwikkelingen en een stimulans voor elke ontwikkelaar om vooruitstrevend te ondernemen.

Background Image
belangen behartigen

Ontwikkelen onder gunstige politieke voorwaarden

Door gesprekken te voeren met beleidsmakers en bewindslieden creëert NVB gunstige randvoorwaarden voor ontwikkelaars en bouwondernemers. Daarbij schroomt NVB er niet voor om regelmatig de media op te zoeken. Op deze manier is NVB een belangrijke belangenbehartiger.

Met persberichten, kritische columns, acties en campagnes staat NVB regelmatig op de barricade voor de sector. Maar ook door in samenspraak met andere organisaties producten en diensten voor de hele sector te verzinnen creëert NVB een beter ontwikkel- en bouwklimaat. Soms is het belangrijk dat het verhaal van de achterban verteld wordt, maar soms is ook gewoon actie geboden.

bekijk actuele berichten

NVB bouwhelm

Werk mee aan de nieuwe wereld en word NVB lid.

Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap en wilt u nader kennismaken? Neem dan contact met ons op.